Nevşehir’in unutulmaz Valilerinden 64 Yaşındaki Şinasi Kuş bu sabah hayatını kaybetti.Cenazesi bugün ikindi namazına müteakiben İzmit Fevziye camide kılıncak cenaze namazının ardından İzmit  Nüzhetiye köyünde toprağa verilecek. Değerli Valimiz Şinasi Kuş a rahmet Kuş ve Nevşehir halına baş sağlığı diliyoruz.

Şinasi KUŞ Hayatını Kaybetti...

03.05.1996 - 22.06.1998 tarihleri arasında Nevşehir de yaptığı başarılı Valiliği süresince hizmetleri beyefendi kişiliği ve vatandaşla olan ilişkileri ile unutulmazlar arasında yer aldı.Özellikle Nevşehir Üniversitenin doğuşunda yaptığı üstün hizmetler unutulmaz.Bir kez daha kendisini minnet saygı ve dualarla anıyoruz.

 

Vali Kuş,En son iki yıl önce 2010 yılında Vali Osman Aydın döneminde Nevşehir i ziyaret etmişti.

 

2006 yılında İstanbul da ki ofisinde kendisini ziyaret ettiğimiz Vali Şinasi Kuş Nevşehir benim hayatımda çok farklı ve anlamlı bir yeri bulunmaktadır.Nevşehir de Nevşehirli hemşerilerimizle çok güzel çalışmalara imza attık.İnanaın çok özlüyorum artık benimde ikinci yurdum diyerek Nevşehir e duyduğu sevgi ve bitmeyen tutukusu olduğunu bizlere anlatmıştı.

 ŞİNAŞİ KUŞ KİMDİR ? 

Şinasi Kuş, (d. 1948, Nüzhetiye, Gölcük, Kocaeli, Türkiye), Türk bürokrat.

1972 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Sırasıyla Bozkurt, Durağan, Lice, Kemaliye, Gölbaşı ve Terme'de kaymakamlıkları, 1991-1992 yılları arasında Muş, 1992-1995 yılları arasında Samsun Valilikleri yaptı. 1995 yılında Kocaeli'den DYP Milletvekili seçimine katılmak amacıyla istifa etti, ancak seçilemedi. 1996 Yılında Merkez Valiliği, 1996-1998 yılları arasında Nevşehir Valiliği yaptı. 1998 yılında kendi isteğiyle emekli oldu. 1999 genel seçimlerinde tekrar DYP Kocaeli adayı olarak katıldı,en son 2004 yılında ise AK Parti’den İzmit Büyükşehir Belediyesi başkan adayı oldu  ancak seçilemedi. İstanbul da Güvenlik hizmetleri ofisi açtı.Evli ve iki çocuk babasıdır.


Şinasi Kuş'u Nevşehir Hiç Unutmayacak....



Şinasi Kuş vefat etti


Gercekten Nevşehir'e olan bağlılığını,sevgisini hizmetleriyle,halkla olan butunluguyle göstermişti.nevsehirden ayrıldıktan sonra bile bu sevgisini bağlılığını koparmamisti.bizden biriydi.guleryuzluydu,hizmet&memleket severdi.mekani cennet olsun...

FİB Haber İnternet Gazetesi olarak Valimiz Şinasi Kuş’a Allahtan Rahmet Kederli Ailesine ve tüm yakınlarına başsağlığı diliyoruz…