Nevşehir il müftülüğü Gaznevi Camii de Yaz Kuran Kurslarını çok iyi değerlendiren camilerimizden biri. Caminin bünyesinde bulunan dört derslikli Gaznevi Kuran Kursunda,80 öğrenci,Caminin bölümlerinde ve içindede yaklaşık 60 öğrenci ders görmekte. Toplamda yaklaşık 140 öğrenci Gaznevi Camiinde ve Kuran Kursunda öğrenim görüyor.
Gaznevi Camii İmam Hatibi Ali Özcan,Müezzin Kayyımı Mustafa Akgüneş,Kuran Kursu Öğreticisi,Zeynep Yanar ile birlikte,Nevşehir İl Müftülüğünün Fahri olarak görevlendirdiği Gülnur Selvi,Hatice Rabia Ak ve Ayşegül Aslan ve Beyza Hilal Öztürk de öğretici olarak görev yapıyorlar.
Diyanet İşleri Başkanlığının belirlemiş Olduğu Müfredat'ın okutulduğu Yaz Kuran Kursu Üç dönem halinde yapılıyor ve 26 Ağustos tarihine kadar devam edecek.
Gaznevi camii görevlileri öğrencilere neşeli ve eğlenceli dersler veriyorlar. Camide spor alanları ve imkanları çok geniş voleybol, futbol, masa tenisi, Basketbol gibi spor dalları alanları olduğu için her tenefüsde öğrenciler bu imkanlardan faydalanıyor. Diğer taraftan haftada bir gün hem çim sahaya hemde halı sahaya furbol oynamaya gidiyorlar. Hemen hemen her gün dondurma, çikolata, kek, meyve suyu gibi ödüllerde veriliyor. Bu da öğrencilerin bu kursu sevmelerine, buraya bağlanmalarına sebep oluyor. Velilerinde çok memnun olduğu kursda, Kuranı Kerim derslerinin yanında, dini bilgiler dersleride veriliyor.