GESİAD üyeleri Konya’daki ticaret köprüsüne katıldı

 Türkiye İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu (TUSKON), Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü’nü bu kez otomotiv için kurdu. Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü-Otomotiv organizasyonunda Latin Amerika, Balkanlar, Afrika ve Avrasya kıtalarından 27 ülkeden 170, Türkiye’den ise 250 temsilci ikili iş görüşmeleri yaptı. Toplantılara katılan ülkelerin otomotiv ve otomotiv yan sanayii yedek parça sektöründeki toplam ithalat rakamlarının 80 milyar dolara ulaştığı belirtildi.

    TUSKON Başkan Vekili Ahmet Coşkun, açılışta yaptığı konuşmada, programa katılan 27 ülkenin otomotiv ve otomotiv yan sanayii yedek parça sektöründe toplam ithalat rakamının 80 milyar dolar civarında olduğunu ifade ederek, “Sanayicimiz için değerli bir fırsat ve girişim için buradayız. Türkiye’de otomotiv ve otomotiv yan sanayii sektörünün hızla sanayileşme ve gelişme süreci içerisinde montaj ağırlıklı ortaklıklardan tasarım yeteneği ve geniş üretim kapasitesine sahip dünya çapında bir endüstriye dönüştü.” dedi.

    Tunus Büyükelçisi Muhammed Salah Tekaya, konuşmasında TUSKON’un köprüler kurma çalışmasını takdir ettiğini söyledi. Ülkesinde iş dünyası için önemli fırsatlar olduğunu kaydeden konuk büyükelçi, “Otomotiv sektörü, Tunus’ta 2010’dan beri hızlı bir büyüme içinde. 77 bin kişilik istihdam oluşturduk. Yabancı işadamlarına arsa teşviklerimiz var. Yatırım serbestliği ve sermaye aktarım serbestliği sunuyoruz. Tunus’ta 21 Türk şirketi faaliyette. 60 ülkeden 300’ün üzerinde şirket Tunus’ta iş yapıyor. Türk işadamları Tunus’ta çoğalmalı, daha çok iş yapmalı.” dedi.

      Konya’daki ticaret köprüsünde, dünya çapında 50 şirket stant açarak ürün sergiledi. Ticaret köprüsünde sadece Konya’dan değil Bursa, Ankara, Adapazarı, Mersin ve İstanbul gibi otomotiv yedek parça üretimi ve uluslararası ticaretini yapan 150 şirket katıldı. Otomobil, kamyon, otobüs, traktör, yedek parça, araç-üstü ekipmanları, servis ekipmanları gibi sektörleri otomotiv ticaret köprüsünde bir araya geldi. Otomotiv Köprüsü; Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Moğolistan, Özbekistan, Rusya Federasyonu, Tacikistan, Türkmenistan, Cibuti, Çad, Fildişi, Mısır, Ruanda, Sudan, Tanzanya, Tunus, Uganda, Zimbabve, Senegal, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Makedonya, Moldova, Brezilya ve Kolombiya’dan gelen işadamları ile birlikte Rixos Otel’de açıldı.