Gülşehir ilçesinde kömür ocağında meydana gelen göçükte yaralan işçilerin isimleri açıklandı.

Bugün Nevşehir in gülşehir ilçesine bağlı Gümüşyazı Köyü Elmas Madencilik'e ait kömür ocağında meydana gelen göçük bu sabah saat 11.00 sıralarında meydana geldi.

Edindiğimiz bilgilere göre maden ocağında Grizu patlaması sonucu yeraltı kömür ocağında meydana gelen göçükte, 8 kişi çıkan gazdan etkilenerek, yaralandı. Ocağa giren görevlilerin çıkardığı 8 yaralı Nevşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralı işçilerden durumu ağır Ferdi Gürlek, hastanede kurtarılamadı. Vucutlarında yanık oluşan Diğer işçiler ise  tedaviye alındı.

Gülşehir ilçesinde kömür ocağında meydana gelen göçükte ölü ve yaralıların isimleri şu şekilde;
Ferdi Gürlek 1982 arama kurtarma ekipleri tarafından cansız cesedi bulundu.Evli ve iki çocuk babası olan Ferdi Gürlek e Allahtan rahmet diliyoruz.

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, soruşturmanın ve yaralı 7 işçinin tedavisine devam ediliğini söyledi. Jandarma ekipleri göcüğün meydana geldiği maden çevresinde önlem alırken, Kayseri'de bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Nevşehir Valisi Ceylan'ı telefonla görüşerek, bilgi aldı . Bakan Yıldız daha sonra Maden İşleri Genel Müdürlüğü'ne talimat vererek bir ekibin Gülşehir'deki madene giderek inceleme yapılmasını istedi

Sağlık Bakanlığı Özel Uçak gönderdi 
Öte yandan göçükte ağır yaralı Emin Gürkan ve Selim Öcal için Sağlık Bakanlığı özel uçak gönderdi. Tuzköy Kapadokya havalanına inen Özel Uçak yaralıları Ankara ya edavi için gönderecek.

Nevşehir maden ocağında meydana gelen göçükte;
Yaşar Güneş
Selim Öcal - SEVK
Uğur Kale
Tarık Deveci
Ferdi Gürlek (VEFAT)
Ersin Akkuş
Emin GÜRKAN - SEVK
Serkan Erdem
Aydın Gürkan
Kuddusi Özbek
Mustafa Dadaş
Turgay Demir
Şükrü ....

YARALILARDAN DURUMLARI AĞIR OLAN İKİ İŞÇİ HELİKOPTER AMBULANSIYLA KAYSERİ YE SEVK EDİLECEĞİ BELİTİLDİ.

Ayrıntılar Geliyor...

Kırşehir ve Kayseri AFAD arama kurtarma ekipleri Gülşehir’e yönlendirildi.

Dadağı köyüne ekip

Gülşehir ilçesinde kömür ocağında meydana gelen göçükte mahsur kalan işçiler için Kırşehir ve Kayseri AFAD arama kurtarma ekipleri Gülşehir’e yönlendirildi.

Göçükten ağır yaralı olarak çıkartılan işçinin Nevşehir’den Kayseri TIP’ a sevk edildi.

Kayseri’de bulunan Sağlık Bakanlığı Helikopteri şuanda hazır olarak bekletiliyor.

Nevşehir Valisi Ceylan: "Olayda bir işçi hayatını kaybetti.

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, maden ocağında meydana gelen göçükte bir işçinin hayatını kaybettiğini, çoğu hafif yaralanan 13 işçinin de hastanelere sevk edildiğini bildirdi.Ceylan, yaptığı açıklamada, Avanos ilçesine bağlı Büyükayhan köyü yakınlarında özel bir şirkete ait kömür madeninde gaz sıkışması nedeniyle patlama ve ardından göçük meydana geldiğini ifade etti.Olay sırasında kömür ocağında 14 kişinin bulunduğunu belirten Ceylan, şu bilgileri verdi: "Olayda bir işçi hayatını kaybetti. Göçük sırasında ocakta bulunan 13 işçimizi de hastanelere sevk ettik. Müşahede altındalar. Vücudunda yanık olan iki işçi Ankara'ya sevk edilecek. İşçilerimizin çoğu ayakta tedavi ediliyor. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı."Kayseri'de bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da Nevşehir Valisi Ceylan'la telefonla görüşerek, kazayla ilgili bilgi aldı. Yıldız, daha sonra Maden İşleri Genel Müdürlüğünden bir ekibin kazanın yaşandığı maden ocağında inceleme yapması için talimat verdi.

Hastane önünde bekleyen işçi yakınları sinir krizi geçiriyor. Sinir krizi geçiren yaralı yakınlarına sağlık memurları müdahalede bulunuyor, bir işçi yakını kalp krizi geçirdi, kalp krizi geçiren şahsın tedavisi Nevşehir Devlet Hastanesinde tedavisi siürüyor.

Nevşehir Devlet Hastanesinde ölen kişinin kimlik tespitinin resmen yapılması için nöbetçi savcı geldi.

Bazı aileler morga alındı, vücudunda ağır yanıklar olan Ferdi Gürlek’in cesedinin kimlik tespiti yapılıyor. Nöbetçi savcı aynı zamanda otopsiye katılacak. Göçükte patlama meydana geldi, merhum Gürlek’in ölüm sebebi netleştirilecek.

Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde bulunan bir kömür ocağında meydana gelen göçükte 1ölü, 13 kişinin yaralanmasının ardından, Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğünden bir heyet incelemelerde bulunmak üzere olay yerine gönderildi.

Bakanlıktan heyet gönderildi

Edinilen bilgiye göre, Gülşehir ilçesine bağlı Dadağı köyündeki kömür ocağında meydana gelen göçükte 1 ölü, 13 kişi yaralanmıştı.

Olayın ardından Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğünden bir heyet, incelemelerde bulunmak üzere olay yerine gönderildi..

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde bulunan kömür ocağında meydana gelen göçükle ilgili olarak, ''Maden İşleri Genel Müdürlüğümüz tarafından yapılan incelemeye göre orası kapatılan bir ocak ve çalışmalarını o şartlarda uygun bulmadığımız bir ocak'' dedi.

 Bakan Yıldız, "Öncelikle orada bir kardeşimiz vefat etti. Kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Kendilerini inşallah arayacağım. Yaralılarımız da var, 2 tanesinin yanık oranı yüksek. Diğerlerinin durumunun iyi olduğunu öğrendik. Sayın Valimiz ile de sürekli haberleşiyoruz. Bu ocak, Maden İşleri Genel Müdürlüğümüz tarafından yapılan incelemelere göre, kapatılan bir ocak ve çalışmalarını o şartlarda uygun bulmadığımız bir ocak. Biliyorsunuz Türkiye'de, yaptığımız denetimlerde özellikle işçi sağlığı ve iş güvenliği denetimlerinde mutabık kaldığımız 114 tane maden ocağını kapattık. Bu da onlardan bir tanesiydi. Şimdi Maden İşleri Genel Müdürlüğümüzden 3 kişilik bir heyet geliyor. Onlar 1-1.5 saat orada olacaklar. Ankara'dan çıktılar. Ocaktaki çalışmalar, eğer o eksikleri düzeltmek için yapılan bir çalışma ise bunu biz makul görürüz ama bu inceleme sonucunda belli olacaktır" diye konuştu.

Açıklamasında, "Orada bir üretim yapmak isteyen, kömür üretimi yapmak için bizden izinsiz girmişlerse bunun müeyyidelerinin ağır olduğunu söylemem lazım" diyen Bakan Yıldız, "Şimdi peşin hükümlü davranmıyoruz. Heyetin yapacağı incelemenin sonucunda bunlar meydana çıkacak. Şimdi Nevşehir milletvekillerimiz ile Nevşehir Valimizle ve Sayın Kayseri Valimiz ile beraber yürüttüğümüz çalışmada, oradaki yaralıların özellikle 2 tanesini bir yanık ünitesine aktarmamız gerekiyor. Onları da yerine getireceğiz. Yaralılara geçmiş olsun. Eğer biz bir ocağın kapatılması ile ilgili rapor vermişsek mutlaka o eksikler giderilmeden o ocağa girmenin tehlikeli olduğunu da söylemişiz demektir. Biz her bir işçi kardeşimizin sağlığından da mesulüz. Onların hayati tehlike atlatmasını kesinlikle istemeyiz. Önce her zaman söylediğimiz gibi işçi sağlığımızın, işçi güvenliğimizin sağlanması lazım. Ondan sonra da çalışmalara girmemiz gerekiyor. Ben tekrar taziyelerimi bildiriyorum" ifadelerini kullandı. 

Öte yandan 

Nevşehir'in Gülşehir ilçesindeki Dadağı köyündeki kömür madeninde meydana gelen grizu patlamasının ardından, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan ve AK Parti Milletvekilleri Erdal Seralan ile Abubekir Gizligider, Nevşehir Devlet Hastanesi'ne gelerek yaralıları ziyaret etti.