Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Göre Kasabası Kur’an Kursunda etkinlik gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen programa İl Müftülüğü Şube Müdürü Mustafa Yayla, Göre Belediye Meclis Üyesi Mustafa Gölbaşı, Afat Evler Camii Müezzin-Kayyımı Zekeriya Bilada ve Kur’an kursu öğrencileri katıldı.

Programda konuşan Şube Müdürü Mustafa Yayla, Kur’an-ı Kerim’i öğrenmenin öneminden bahsetti.

Şube Müdürü Yayla; “Kur’an-ı Kerim’e gönül veren değerli kardeşlerim!

Şüphesiz Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek, öğretmek, anlamaya çalışmak, öğrendiklerimizi yaşamak; gönüllerimize huzur, ruhlarımıza sürur, kalplerimize sükûnet verir. Evlerimize ve bulunduğumuz her yere bolluk ve bereketin; huzur ve sükûnetin gelmesine vesile olur.  Kur’an-ı Kerim’i daha güzel okumaya gayret edelim. Bunu ihmal etmeyelim. Yaşadığımız coğrafyada, Kur’an’ı okuyan, anlayan ve yaşayan bir toplum oluşturalım. Dünya ve ahiret mutluluğunun, ancak bu şekilde elde edilebileceğini unutmayalım” dedi.

Kur’an-ı Kerim’deki ayetlerden örnekler veren Yayla; “Allah’ın kitabını okuyanlar, namazı kılanlar ve kendilerine verdiğimiz rızıktan Allah için gizli ve açık harcayanlar, asla zarara uğramayacak bir kazanç umabilirler.  Çünkü Allah, onların mükâfatlarını tam öder ve lütfundan onlara fazlasını da verir. Şüphesiz O, çok bağışlayan, şükrün karşılığını bol bol verendir.” (Fatır; 29,30.)

“Kim Kur’an-ı okur, ezberler, onun helâl kıldığını helâl ve haram kıldığını da haram kabul ederse; Allah, onu cennete koyar. Ayrıca, hepsine cehennem şart olmuş bulunan ailesinden on kişiye, şefaatçi kılar.” (Tirmizi, Sünen, Fezailul’Kur’an, 46.) diye konuştu.

Sohbetin ardından öğrenciler tarafından Aşr-ı Şerifler, Hadis-i Şeriflerin Arapça metni ile birlikte Türkçe manaları okundu ve çeşitli ilahiler söylendi.

Müezzin Zekeriya Bilada tarafından hazırlanan çeyrek altınlar, Yasin Suresinin tamamını ezberleyen dört öğrenciye Şube Müdürü Mustafa Yayla ve Belediye Meclis Üyesi Mustafa Gölbaşı tarafından takdim edildi.