Göreme 2015 yılına Koruma Amaçlı İmar Planı’nın onaylanması haberini alarak müjdeli bir şekilde giriyor.

Göreme Belediyesinin uzun zamandır üzerinde çalıştığı Koruma Amaçlı İmar Planı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, planın Göreme için çok önemli olduğunu belirterek, planın onaylanmasının Göreme’ye yeni yıl hediyesi gibi karşılandığını söyledi.

Göreme’deki en önemli sorunlardan bir tanesinin yapılan 1/1000 ve 1/5000’lik koruma amaçlı ve ilave imar planları olduğunun altını çizen Cingil, “2015 yılı bize müjdeli geldi” dedi.

Cingil, “Yapılan tüm çalışmalar sonucu beldemiz insanları ile birlikte 2015 yılına daha neşeli daha sevinçli ve müjde ile beraber giriyoruz. Çünkü bu özlenen bir beklentiydi. Biz bu noktada yapılan bütün çalışmalar içerisinde harcanan bütün yoğunluk, çaba, gayret gerçekten çok başarılı sonuçlandı. Burada özellikle bizden önce görev yapan belediye başkanlarımız olsun, belediye meclis üyelerimiz olsun ve çalışanlarımız olsun imar planı ile ilgili ellerinden gelen gayreti gösterdiler. Ama bu bize nasip oldu” diye konuştu.

Göreve geldiği 2009 yılından bu yana emek ve gayret yönünden yaptığı tüm çalışmaların imar planındaki önemin yarısı kadar bile olmadığını ifade eden Cingil sözlerini şöyle sürdürdü: “İmar planı Göreme için çok önemliydi. Çünkü burası dünya kültür mirası ve korunması gereken bir yer. Biz mevcut olan bu değerlerimizi koruyarak kullanmak istedik. Ben burada şunu vurgulamak isterim. Bu çalışmada büyük emekleri olanlar var. Başta AK Parti Nevşehir Milletvekillerimiz Ahmet Erdal Feralan, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider gerçekten büyük gayret ve çaba gösterdiler. Siyasi iradeyi ortaya koyarak kasabamıza bir hediye olarak emek harcadılar. Şahsım ve kasabam adına kendilerine ayrı ayrı şükran ve teşekkürlerimi sunuyorum. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü, Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürü, yine bu kurumların Nevşehir’deki temsilcileri, Belediyemiz Fen İşleri birimi ve bu çalışmada baştan beri görev alan Doğan Karaca’ya ve daha ismini sayamadığım birçok kişi ve kuruma ayrı ayrı teşekkür ediyorum, büyük emek ve gayretleri için. En önemlisi de Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın İdris Güllüce’ye çok teşekkür ediyorum bizlere verdiği desteklerden dolayı. İnanıyorum ki bundan sonra Göreme’nin geleceği anlamında daha güzel şeylere imza atılacak. Daha güzel plan ve projeler ortaya konulacak. Emeği geçenlerin ellerine sağlık, her şey ve tüm hizmetlerimiz Göreme için.”

İmar planının onaylanması ile beraber Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, meclis üyeleri, belediye personeli ve vatandaşlar belediye binası önünde yaptırılan kutlama pankartı ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.