Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Göreme Belediyesi işbirliğinde kurulan meteoroloji gözlem istasyonu, balon uçuşlarının en yoğun yapıldığı yer olan Göreme beldesinde faaliyet gösteriyor. Balon kalkış alanlarının hemen yakınında yer alan mevkide kurulan istasyon, bölgede faaliyet gösteren balon işletmeleri açısından da büyük önem taşıyor.

Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil faaliyete geçen istasyonla ilgili olarak “meteoroloji gözlem istasyonu ölçüm sistemi sayesinde, hava sıcaklığı, basınç, nem, yağış miktarı, rüzgâr yönü ve hızının takip edilebileceğini söyledi. Cingil, “gözlem istasyonunun faaliyete geçmesiyle bölgemizde ve çevremizde bulunan başta balon işletmeleri, turistik tesisler, kamu kurum ve kuruluşları, yatırımcılarımız ve vatandaşlarımız günlük hava tahminlerine kolayca ulaşabilecek. Böylece özellikle balon firmalarımız çalışma planlarını ve takvimlerini çok daha sağlıklı yapabilecek. Dünya geneline baktığınızda zaten balon uçuşlarının yıl ortalamasında en çok yapıldığı yer Göremedir. B u açıdan gözlem istasyonunun buraya kurulması isabetli bir karar oldu. Bizde belediye olarak elimizden gelen katkıyı sağladık. Güvenlik, elektrik gibi alt yapısını biz üstlendik. Emeği geçen Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürüne ve 7. Bölge Müdürüne teşekkür ediyorum. Belediye olarak yaptığımız bu hizmetin işletmelerimize, vatandaşlarımıza ve yöre insanımıza büyük yarar sağlayacağına inanıyorum. Hayırlı olmasını diliyorum" ifadesinde bulundu.

Balon kalkış alanlarının yanına kurulan meteoroloji istasyonu ile bölgemize ait meteoroloji gözlem istasyonunun sonuçları Meteoroloji Genel Müdürlüğünün web sitesinde yayınlanmaya başladı.