DURUMDAN TÜM TURİZMCİLER VE TURİSTLER ŞİKAYETÇİ..
Göreme'de Elektirikler Kesildi Mum Işığında Turizm .......Gerek yaz mevsimiyle turizm sezonun devam ettiği bir dönemde olması gerekse Tamda Dünya kupası Finalinde Almanya-Arjantin maçını Dünya markası Göreme de keyifle izleme planı kuran yerli yabancı binlerce turist Göreme kasabasında kesilen elektirkler nedeniyle şok oldular...

Bu akşam iftar sonrası yaşanan elektirk kesintileri nedeniyle yaklaşık 1 saat büyük şok yaşayan Göreme turizm esnafı ve vatandaşlar FİB Haber Merkezimizi arayarak şikayetlerini dile getirdiler.

FİB Haber Merkezi olarak hemen telefonla arayarak bilgidar ettiğimiz Nevşehir Milletvekili Av. Ebubekir Gizligider, Konu hakkında Bizde şimdi Başkanımızla görüşüyorduk hemen ilgileneceğim dedi. Görüşmemeiz bitip Telefonu kapadığımız an elektirklerin geldiği haberini aldık. Turizmciler Elektirklerin gelmesi ile rahat bir nefes aldılar...


Yerli yabancı Göreme'ye Gelen tatilciler Kesintilerle büyük şok yaşıyor.
Kesintiler sebebiyle Göreme başta olmak üzere Genel Kapadokya Bölge turizmcileriyle MEDAŞ arasında gerginlik gittikçe tırmanıyor. Otel sahipleri yaşananları ve müşterilerin şikayetlerini inkar etmezken, artık bizde ne yapacağımız şaşırdık mum ışığında turizm işletmeciliği yapıyoruz.
Ülkemiz ve bölgemiz adına yapılan milyon dolarlık tanıtım harcamaları bir kesintiyle rezalete dönüşüyor.Tüm Dünyaya rezil oluyoruz. Burada şuan Dünyanın dört bir tarafından gelen binlerce turist döndüklerinde Kapadokya dan ve tatillerinden Sosyal paylaşım sitelerinde paylaşımlarıyla bahsederlerken  Doğasından peribacasına hizmetlerden konforuna herşeyiyle on numara modern ve konforlu tesislerin var olduğunu büyüleyici ve masalımsı manzaralarının etkisine hayran kaldıklarını fakat Elektirk kesintisi ile adeta  birden çağ dışında Taş devrinde yaşadıklarını bu durumun kendileri için önce bir şaka sonrasında ise tam bir kabus olduğunu ifade ediyorlar. 

Konu hakkında Göreme belediye Başkanı Nuri Cingil de FİB haber.Com a yaptığı açıklamada ne yazıkki Elektirk kesintileri tüm Bölgemiz ve kasabamız için hele hele turizm sezonunda tam manasıyla bizler için bir kabus gibi...

Göreme Belediyesi olarak 
Gerekli çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu sorun bu senenin değil Yılların beraberinde getirdiği bir sorun yumağı halini almış. MEDAŞ la sürekli iletişim halindeyiz.

Ve bu konuda ilk olarak Trafo binası yer değişikliği ile yine MEDAŞ la yaptığımız girişimler neticesinde Güçlendirme ve besleme çalışmaları başlatılıyor.

Bu durumdan hepimiz müzdaribiz Umuyoruz ki en kısa sürede bu sorun çözüme kavuşur ve bu sıkıntıları bir daha yaşamayız.