İtalya'dan gelen bir grup görme engelli turist, Peribacaları, kayadan oyma evleri ve vadileri ile ünlü Kapadokya bölgesini gezdi.
Tur düzenleyici Enrico Radrizzani, AA muhabirine yaptığı açıklamada bölgenin tarihi ve doğal güzellikleriyle dünyada eşi bulunmayan bir yer olduğunu söyledi.

Görme engeli 10 İtalyan turisti Türkiye'ye getirerek gezmelerini sağladığını kaydeden Radrizzani, engelliler için Türkiye'de farklı hizmetler sunulduğunu belirtti.

Görme engelli İtalyan turistler için ilk kez 1990 yılında Türkiye turu düzenlediğimi ve daha sonra İstanbul'a yerleştiğini aktaran Radrizzani, "Dünyadaki pek çok müzede eserlere dokunmanın yasak olmasına karşın Türkiye'de böyle bir yasak olmadığı için görme özürlü turistlerin elleriyle dokunarak eserleri hissetme sevincini yaşıyor. Bu nedenle de Türkiye'nin görme engelliler için dünyadaki en iyi seçenek" diye konuştu

Radrizzani, Elle temasın görme engelli turistler için bulunmaz bir deneyim oluşturduğunu ve onları memnun ettiğini sözlerine ekledi.