"Gülşehir ilçe MEM, İlçe Temsilciğimizin yaptığı uyarı sonucunda 03.01.2014 Cuma günü saat:14:30’da Açık öğretim sınavında görev yapacak yeni bir görevlendirme listesi yayınlayarak yaptıkları hataların bir kısmını düzelttiler. 

Daha önceki görevlendirme listesinde   Gülşehir TES. adına yapılan görüşmede Tüm bunların nasıl olduğu sorulduğunda,  kesinlikle kasıtlı veya yanlı görevlendirilmelerin yapılmadığını, vicdanlarının rahat olduğunu, sehven hata yapıldığını, daireye girerken sendika gömleklerinin dışarıda bırakıldığı belirtilmişti. 

Yeni görevlendirme listesi ile bir kısım hataların düzeltilmesi Gülşehir İlçe MEM adına olumlu bir gelişme olarak karşımıza çıkmaktadır. 
Ancak; Bu yayınlanan liste bile Gülşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde görevlendirilen kişi ya da kişilerin görevini ciddiye almadığını göstermektedir. Bir sınavda görev olacak öğretmen listesi üç sefer farklı bir şekilde yayınlanır mı? 

Yapılan bir sınavda görev alacak personel arasında hakkaniyetli görev dağılımı yapamayan Gülşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde görevlendirme Şube Müdürü, Gülşehir Milli Eğitimine, ne katabilir? Ahbap çavuş ilişkileriyle hasbel kader  3-5 aylık görevlendirmelerle, Gülşehir eğitimde de yerinde saymaya devam eder. 

Gülşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile İlçe temsilciliğimiz adına yapılan görüşmede yıl sonuna kadar eşit görev dağılımının yapılacağı  belirtilse de NEVŞEHİR TÜRK EĞİTİM SEN olarak ilgilelere bu konuda güvenmiyoruz, Buradan SORUYORUZ ; “vicdanlarınız rahatsa; neden Cuma günü yeniden görevlendirme listesi yayınladınız? görev almayan öğretmenlere neden görev verdiniz?” Yeni görevlendirme yaparken yanlışların bir kısmından döndünüz ancak tamamını düzeltmediniz. Bunun da farkındayız.

Sendika olarak eğitimcilerimizin ve eğitim çalışanlarımızın  hakkını aramaya ve korumaya devam edeceğiz.   TÜRK EĞİTİM-SEN olarak yaptığınız ve yapacağınız her yanlış uygulamanın takipçiyiz. Eğitim adına olumlu atılan her imzayı, yapılan her yenilik, her değişimi takdir ederiz, yapılan her yanlış uygulamayı, yandaşa torpile de dur deriz. Eğitim emekçisinin, personelinin hakkını da her platformda ararız. Sizleri eğitimciyi ve eğitim çalışanını mutsuz edecek, huzurunu kaçıracak uygulamalardan vazgeçirinceye kadar mücadelemiz sürecektir. "
 kaynak: www.nevtes.org