Gülşehir Belediyesi tarafından Sadabad parkı içerisine uygulamaya konulan lale ve gül bahçesinde 10 farklı renk ve 10 ayrı adadan oluşan lale bahçesine yaklaşık 20.000 lale soğanı toprakla buluşturulmuştu. Lalenin bütün renklerinden lale bahçesi hemen yan tarafına da gül bahçesi yapıldı.

Havaların ısınmasıyla birlikte filizlenen laleleri yerinde inceleyen Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy “Geçtiğimiz yıl sadabad parkına 20.000 bin adet lale ve gül fidesi dikimi gerçekleştirdiklerin
i, Lalelerin filizlenerek çıkmaya başladığını gören Arısoy bu bir denemeydi.

Lale bitkisini Çocuklarımıza tanıtacağımız gibi Osmanlı’nın mirasına da sahip olacağız dedi. Daha öncede Açıksaray göbeğinde güzel bir peyzaj çalışması yaptıklarını belirten Arısoy Kum Ocakları yolu göbeğindeki yeşillendirme çalışmasının da bitmek üzere olduğunu yeşil bir Gülşehir için çalışmaların devam ettiğini, bundan sonrada Hacıbektaş – Avanos göbeğinde benzer uygulamaları yapacaklarını belirten Arısoy başta Nevşehir Orman Müdürlüğü yetkilileri olmak üzere emeği geçen Personellerimize teşekkür etti..