Yerel seçim atmosferinin oldukça hızlı ve gerilimli olduğu Gülşehir ilçesinde garip şeyler olmaya devam ediyor...
 Tuzköy Beldesi’nde hayırseverlerin katkıları ile yeri verilerek kurulan Halk Kütüphanesi, kendini bilmez kişiler tarafından kullanılamaz hale getirildi. Kütüphanenin bu durumu kitapseverleri ve Gülşehir Kütüphane çalışanlarını adeta isyan ettirdi. Sizler için kütüphanesinin mezbelelik durumunu gözler önüne serdik. Kendini bilmez kişi veya kişiler tarafından tahrip edilerek kullanılmaz hale getirilen kütüphane bakımsızlıktan adeta çürüyor. Tuzköy Beldesinin Gülşehir ilçemize mahalle olarak bağlanmasından sonra ilçe sıfatını almasıda göz önüne alınarak burada okuyan çocukların ve hatta diğer yaşayan insanların kitap okumaya ihtiyaçları olmayacakmı ?  Kütüphane daha önceki yılarda Tuzköy Belediyesi’nin gösterdiği binada törenlerle hizmete açılmıştı.

O zaman kütüphanenin açılışında açıklamalarda bulunanlar ‘kitap okumayan kalmayacak, özellikle gençlerimize halkımıza kitap okuma alışkanlığını kazandıracağız’ sözleriyle kayıtlara geçmişlerdi. O günden bu yana kütüphanenin bakımı, korunması temizliği belediye tarafından yapılacağı belirtilmişti.

Açılıştan sonra kütüphane kapıları açılmış ve o günden bu yana ilgilenen olmamıştı. Beldede böylesi bir kütüphanenin açılması ardından kapıları adeta kilitli kalmış ve son zamanlarda ise bakımsızlıktan ve ilgisizlikten raflarında yüzlerce bilim kaynağı kitaplar tozlu raflarda okunmayı beklemişti. Bu yetmiyormuş gibi kütüphanenin kapı kilitleri çıkarıldı, camları kırıldı.Kütüphanedeki araştırma kitaplarından, ansiklopedilere, romanlardan hikâye kitaplarına kadar her türlü kitabı bulmanın artık mümkün olmadığı bu kütüphanede ortaya çıkan manzara bu kadar da olmaz dedirtti. Kütüphanenin bu halinden dert yanan bazı vatandaşlar; “camlar kırılıyor ancak yetkili ve sorumlular ise ortalıkta yok. Gördüğümüz bu manzara karşısında şaşkına döndük” dediler

Hayırseverler ve kitap sevenler sakın görmesin

Kütüphanenin açılmasında vesile olan hayırseverler ve kitap severler, hayatları kadar önem verdikleri Kütüphanelerinin son durumun gördüklerinde kim bilir nasıl düşünecek beklide hayal kırıklığına işte o zaman uğrayacaklardır.



HABER: Mantarkaya Gazetesi