Güneyce’de İmam Çıkmazı

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’in Derinkuyu ilçesine bağlı Güneyce köyünde tam bir Canım Türkiye’m manzarası yaşanıyor. 1 Yıldır imam bekleyen köylü, vakit namazlarını evinde kılıyor, Cuma namazlarına ise Muhtar kendi aracıyla yakın köylerden İmam getiriyor.

Yaklaşık 1 Yıldır Güneyce köyünde süren bu son derece ilginç durum karşısında başta il müftülüğüne olmak üzere Siyasilere de konuyu defalarca ilettiklerini söyleyen Köy Muhtarı Yaşar Bozkurt, Köy camiinde görevli bir imam bulunmaması nedeniyle Vakit namazlarında Camiyi açamadıklarını, namaz kılmak isteyen cemaatin evlerinde ibadet etmek durumunda kaldıklarını söyledi.

330 Nüfusu bulunan Köye bir din görevlisi atanması konusunda bir yıldır sarf ettiklerini tüm çabaların sonuç vermediğini kaydeden Köy Muhtarı Yaşar Bozkurt, “Bu konudaki talebimizi defalarca il müftülüğümüz başta olmak siyasilerimize de aktardık. Ancak şu ana kadar bir sonuç alamadık. 6-7 ay önce bir din görevlisinin köyümüze atandığını haber aldık. Ancak kendisi de kayınvalidesinin hastalığı ve tedavisi nedeniyle köyümüzde göreve başlayamayacağını belirtti. O gün bu yana da yeni bir atama yapılmadı. Camimizde hocanın olmaması nedeniyle vakit namazlarını cemaat evinde kılmak durumunda kalıyor. Bayram ve Cuma namazlarında il müftülüğünün belirttiği yakın köylerden bir din görevlisini ben bizzat kendi aracımla getirip götürerek şimdilik bu duruma çare bulmaya gayret ediyoruz. Yetkili kurumlarımızdan, Siyasilerimizden bir an önce köyümüze bir İmam istiyoruz” diye konuştu.