Yabancı plakalı muhtemelen Yurt dışından gelen bir Gurbetçimizin kullandığı SG KO 50 Plakalı Mercedes karşı yönden gelen Toyota Coralla marka araca çarptı...

Dikkatsizlik sonucu meydana geldiği belirtilen kazada her iki araçtada ciddi maddi hazar meydana gelirken sürücülerinin yara almadığı kazada araç içinde bulunan iki kişi 112 sağlık ekipleri tarafından Nevşehir devlet hastanesine kaldırıldı.

Her iki araç sürücüsünün sağlık durumunun da iyi olduğu ve kazadan yara almadan kurtuldukları belirtildi.

Özellikle Gurbetçilerimizin bol olduğu şu dönemde Hem Gurbetçilerimizi hemde tüm Sürücü yaya vatandaşlarımızı daha dikkatli olmaları ve Trafik kuralalrına uymaları için uyarıyoruz.

Kazazedelere Geçmiş olsun dileklerimizi gönderiyoruz.

Sıla yolunda hüzünlü mola!

Son bir ayda, okulların kapanmasıyla birlikte Türkiye yollarına düşen gurbetçilerin karıştığı ölümlü kazalar dikkat çekiyor. Bazı kazaların ardından
ilginç aile hikâyeleri çıkıyor.

Gurbetçiler için haziran, sıla yolunun gözükmesi demektir. Günler öncesinden hazırlıklar yapılır. Yılda bir gidilen anavatana kovuşma zamanı yaklaşmıştır.
Emekliler, haziran ayını beklemeden, uçak yolculuğunu tercih ederek birkaç saat içinde doğduğu topraklardadır. Çocuklu aileler ise okulların kapanmasını bekler. Ailenin nüfusu kalabalıksa tercih karayoludur. Çünkü havayolu masraflıdır. Hem zaten Türkiye’de arabaya ihtiyaç vardır. Okulların kapandığı hafta sıra sıra arabalar dizilir Türkiye istikametine. Norveç’ten, İsveç’ten, Danimarka’dan, Belçika’dan, Hollanda’dan, Fransa’dan, Almanya’dan, Avusturya’dan, İtalya’dan ve İsviçre’den binlerce Avrupalı Türk için vuslat vaktidir, uzaklardaki sevdiklerine. Ancak sevincin hüzne dönüşmesine sık sık şahit oluruz bu dönemde. ‘Gurbetçi aile’ diye başlayan cümleler kurulur haberlerde. Sonu hüzündür. Hem de ne hüzün!
Acı değil güzellikleri paylaşarak haber yapmak için Lütfen DİKKAT...!