Hacı Bektaş Veli Platformu, Başbakan Binali Yıldırım için davetiye yayınladı.

Hacı Bektaş Veli Platformu adına Cem Kaya imzasıyla yayınlanan davette;

Sevgili dostlar, 5 ağustos Cuma günü sayfamızda yazdığımız yazıyı, Ülkemiz ve Milletimizde oluşan, Yenikapı'da zirveye çıkan kenetlenme duygusunu pekiştirmek adına, tekrar paylaşmak istiyorum. Amacımız, nasıl ki, CHP Genel Başkanı Sn: Kemal Kılıçdaroğlu Yenikapı'da yapılan mitinge; amasız, fakatsız katıldı.

Başbakanımız, Sn: Binali Yıldırımın'da, Hacıbektaş'a gelip, törenlerimize katılıp, bu birlikteliği taçlandırmalasıdır. Böylece, ülkemiz ve milletimiz birlikteliği adına ve aynı zamanda, Hacıbektaş'ın mevcut sorunlarının çözümü açısından, büyük bir sinerji yakalanmış olur. Sn: Başbakanımız Binali Yıldırım'ın ve CHP Genel Başkanı Sn: Kemal Kılıçdaroğlunun bu birlikteliği Hacıbektaş'ta da sergileyeceğinden şüphemiz yoktur. Her şey, Türkiye Cumhuriyetinin bekası için...! "

Aşağıda, 5 ağustos günü yazdığımız yazıyı okuyabilirsiniz."

Sevgili canlar, sevgili dostlar; 15 temmuz 2016 günü, yüzyıla yaklaşan, Cumhuriyet tecrübemiz adına, kara bir gün olarak tarihe geçmeye adaydır. O gece, ülke tarihinin en önemli kalkışmalarından biri gerçekleşti. Türk Silahlı Kuvvetlerinin içine yerleşmiş hainler, cuntacılar namlusunu kendi vatan evlatlarına doğrultup, hayatlarına kast ettiler. 240 masum canımız yaşamını yitirdi, 2500 den fazla yaralımız var. Her nusübette bir hayır vardır derler. Allah'ım, inşallah böyle bir günü bir daha yaşatmaz, ülkemiz ve Milletimize.

O geceden itibaren, Milletimizde inanılmaz bir kenetlenme ortaya çıktı. Gün birlik günüdür deyip, Vatana, Cumhuriyete ve onun kazanımlarına sahip çıkma adına meydanlara döküldü. O meydanda, her siyasi ve dini görüşten insanlar vardı. Siyasi partiler "AKP ve CHP" bu amaçla milyonları bir araya getiren mitingler yaptı. Pazar günü yapılacak mitinge ise, CHP ve MHP de katılma kararı aldı. Amaç, bir daha böylesi bir günün yaşanmamasıydı. Bu minvalde, geçmişte yapılan hatalardan ders alıp, ülkenin birlik ve beraberliği adına, her türlü olumlu girişimlerin yapılması gerekmektedir. Ülkemizin ve Cumhuriyetimizin yapı taşı olan, Alevi ve Bektaşi örgütlenmeleri de önce İstanbul Valisini ziyaret ettiler. Akabinde, Ankara'ya giderek Başbakan Sn: Binali Yıldırım'ı, CHP başkanı Sn: Kemal Kılıçdaroğlu ve diğer siyasileri ziyaret edip, birlik ve dayanışma olgusu sergilediler. Gazi Meclise "TBMM" geçmiş olsun ziyaretinde bulundular. Bu birlikteliği dosta ve düşmana gösterdik. Vatanın müdafaası mevzu bahis olduğunda, bizlerin nasıl bir birliktelik göstereceğimizi tüm dünya iyi bilir. Dünya siyasi tarihi buna şahittir. Yukarıda dile getirdiğim, birlik ve beraberlik noktalardan hareketten, bizler, yani "Hacı Bektaş Veli" platformu olarak, bu ülkenin ve Cumhuriyetin yegane değişmez unsuru olan, Alevi ve Bektaşi inancının; "ilmin ve bilimin" manevi başkenti olan Hacıbektaş'a Başbakanımız Sn: Binali Yıldırım'ı, 16 Ağustosta yapılacak olan, "Hacı Bektaş Veliyi" anma etkinliklerine davet ediyoruz.

Geçtiğimiz yıllarda, Başbakanımız Sn: Ahmet Davutoğlu'da, "Hacı Bektaş Veli Kültür" derneğinin davetlisi olarak ilçemize gelip, Muharrem ayında aşuremizden tadıp, misafirimiz olmuştu. Kendilerini "Hacı Bektaş Veli'nin" evrensel dostluk ve barış ilkleriyle bir "Can" olarak mihman ettik. Sayın Binali Yıldırımı da, bu düsturla misafir edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. 16 Ağustos salı günü, Başbakanımızı, CHP genel Başkanı Sn: Kemal Kılıçdaroğlunu ve arzu ederlerse MHP ve diğer tüm parti başkan ve temsilcilerini, Cumhuriyetin temellerinin atıldığı, Hacıbektaş'ta görmek ve misafir etmek istiyoruz. Bu vesileyle, İlçemiz Belediye başkanı Sn: Ali Riza Selmanpakoğlu'nun da, kendilerine törenler için davet gönderdiğini, ilçenin sorunlarının, ilçemizde bir Vakıf Üniversitesi kurulmasıyla ilgili sürecin de içinde olduğu, bir talep dosyası hazırladığını ve bunu siyasilerden talep edeceğinden şüphem yoktur.

Özet olarak, gün birlik günüdür, Gelin 16 ağustos 2016 salı günü, tıpkı Taksimde, Gündoğdu'da, Yenikapıda ki gibi; İlimin bilimin ve Türkiye Cumhuriyetinin manevi başkentinde Hacıbektaş'ta; ülkenin Başbakanı, siyasi partileri, ülkenin her kesiminden yurttaşlarıyla "Bir olalım, Diri olalım, İri olalım" ki bir daha böylesi kabuslar yaşamayalım. Bu birlik ve beraberliği göstermenin tam zamanı...!

Saygılar;
Cem Kaya