Hak-İş Konfederasyonu Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanlığı ile Ürgüp Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.
Belediye başkanlığı makamında gerçekleştirilen imza törenine Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Hak-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik, Hak-İş Sendikası Ürgüp Temsilcisi Halit Başdeli katıldı. Yapılan görüşmeler sonunda anlaşma sağlanarak mevcut kadrolu işçilerin maaşı için Belediye Başkanı Fahri Yıldız ile Hak-İş Şube Başkanı Serhat Çelik toplu iş sözleşmesini imzaladı.

Nevşehir'in Ürgüp Belediyesi ile Hak-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanlığı arasında yapılan toplu iş sözleşmesine göre birinci yıl için %10 ikinci yıl için %11 üçüncü yıl içinde %12 zamda anlaşma sağlandı.

Günün imkanları dahilinde en iyi zammın verildiğini söyleyen Belediye Başkanı Fahri Yıldız, "Hak haklının vazgeçilmez hakkıdır mantığı ile göreve geldiğimizden bu zamana kadar işçimizin alın teri kurumadan emeğinin karşılığını verdik, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan'a, Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik'e teşekkür ediyorum. Büyüyen ve gelişen Türkiye'de önümüzdeki 3 yıl için işçimize vereceğimiz maaş oranları tatmin edici seviyededir. İnşallah bu yapmış olduğumuz sözleşme işçilerimize ve belediyemize hayırlara vesile olur" dedi.

Ürgüp Belediyesinin 8 yıldır ne işçiyi ne de sendikayı mağdur etmediğini kaydeden Hak-İş sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik'te sözleşmenin işçilere, sendikaya ve Ürgüp Belediyesine hayırlı olmasını diledi.