Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Özdemir,

“Halkımız Kayıt Dışı Siyasete Prim Vermedi”

NEVŞEHİR(MHA) Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Özdemir, Yerel seçim sonuçlarının Türk Halkının kayıt dışı siyasete prim vermediğini bir kez daha ortaya koyduğunu dile getirdi.

Yerel seçimler öncesinde halkın oyuna ve milli iradeye sahip çıkması yönünde oluşturulan Milli İradeye Saygı Platformu’nun çabalarının da sonuç verdiğini görmekten son derece mutlu olduklarını ifade eden Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Özdemir, gerek ülkemiz siyasetine, gerekse seçilmiş siyasetçilere yapılan her türlü saldırıyı da kınadıklarını bu çerçevede CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı da kınadıklarını söyledi.

Özdemir, “30 Mart 2014 tarihinde son derece önemli bir seçim gerçekleştirdik. Bu seçim Cumhuriyet tarihimizin en önemli ve kritik seçimlerinden birisi idi. Cumhuriyet tarihimizde ilk defa kayıt dışı siyasetin Meşru siyasete müdahalesini yaşadık. Bu seçim sonuçlarıyla da anlaşıldı ki, halkımız kayıt dışı siyasete prim vermemiştir. Kayıt dışı siyaset Milli İrade tarafından mağlup edilmiştir. Vatandaşımız hangi siyasi partiye oyunu vermişse buna herkesin saygı duyması gerekiyor. Biz Nevşehir’de Milli İradeye Saygı Platformu oluşturduk. Bu platforma ilimizde faaliyet gösteren 54 Sivil Toplum Kuruluşu dahil oldu. Bir takım etkinlikler yaptık. Bizim amacımız Vatandaşımızın oyunu herhangi bir partiye yönlendirmek asla olmadı. Vatandaşlarımızın oylarına sahip çıkmalarını ve oyların hakkını, hukukunu korumak oldu. Bugün geldiğimiz noktada yaptığımız bu çalışmanın ne kadar isabetli olduğu bir kez daha anlaşılmış oldu. Siyasete ya da siyasetçilerimize nereden gelirse gelsin her türlü saldırıyı kınıyoruz. Yine geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı da kınıyoruz” açıklamalarında bulundu.