NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir il merkezinde Nevşehir belediyesi ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından başlatılan ve devam ettirilen kentsel dönüşüm çalışmaları ister istemez harabe bir şehir görüntüsünü de ortaya çıkardı.

Nevşehir Kalesi ve civarındaki 11 mahalle de uygulamaya konulan kentsel dönüşüm çalışmalarında özellikle bu yaz aylarında ciddi gelişmelerin yaşanması bekleniyor. Henüz anlaşma sağlanamayan ve yıkımı gerçekleştirilemeyen konutların yıkılmasıyla söz konusu alanda yıkık, harabe evlerin tamamen temizlenmesi bekleniyor.

Edinilen bilgiye göre; belediyenin kendilerine sunduğu teklifi kabul etmeyen konut sahiplerinin birçoğunun anlaşma seviyesine geldiği ve belediyenin teklifine olumlu baktıkları belirtiliyor.

Belediye ekiplerinin geçtiğimiz yaz aylarında büyük bir çoğunluğunu yıktığı boş konutların aralarında kalan ve halen içerisinde ikamet edildiği gözlenen virane binaların bu yıl bahar aylarından itibaren başlatılacak çalışma ile yıkılması ile Nevşehir il merkezi büyük bir görüntü kirliliğinden de kurtulacak.

Konutların yıkılmasıyla birlikte iyice ortaya çıkan ve son zamanlarda hırsızların mekanı haline gelen camilerin ise önümüzdeki günlerde bu camilere yerleştirilecek kamera sistemleri ile daha iyi korunması gündemde.