5 ilde 13 hırsızlık olayına karışan çetenin elebaşı olduğu iddia edilen kişi ile oğlunun da aralarında bulunduğu 5 zanlı gözaltına alındı.
Alınan bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, bir çetenin örgütlü şekilde hırsızlık yaptığı bilgisine ulaştı.  

Yapılan incelemenin ardından çete üyelerinin Mersin'de 5, Nevşehir'de 3, Hatay'da 3, Kayseri'de 1 ve Aksaray'da 1 olmak üzeri 13 evden hırsızlık olayını gerçekleştirdiğini tespit etti. 

Zanlıların Mersin'de olduğunu belirleyen ekipler düzenledikleri operasyonda çete elebaşı olduğu iddia edilen E.T. ile oğlu E.T'nin de aralarında bulunduğu 5 kişiyi yakalandı. Evlerde yapılan aramalarda çeşitli markalarda 5 cep telefonu, 1 fotoğraf makinesi, 1 pasaport, 1 av tüfeği ele geçirildi. 

Emniyet Müdürlüğündeki sorgularının ardından 2 şüpheli serbest bırakılırken,  baba ve oğlunun da aralarında olduğu 3 kişi adliyeye sevk edildi.

Öte yandan, çete elebaşı olduğu belirtilen E.T'nin eşi G.T'nin çeteyle bağlantılı başka bir hırsızlık suçundan hapiste olduğu bildirildi.