İHH YÖNETİCİLERİ VALİ CEYLAN’A ‘HER SINIFTA BİR YETİM’ PROJESİNİ TANITTI
 

İHH tarafından Nevşehir’de ‘İyilikte Yarışan Sınıflar’ parolasıyla Her Sınıfa Bir Yetim Projesi başlatılıyor.

İHH Nevşehir Temsilcisi Baki Öncel, beraberinde bir grup İHH gönüllüsü ile beraber ziyaret ettiği Vali Mehmet Ceylan’a İHH İnsani Yardım Vakfının yetimlere yönelik başlattığı kampanya  hakkında bilgi verdi.

  Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın da destek verdiği ve İlköğretim ve Lise dengi okullarda yürütülecek olan kampanya ile bundan sonra her sınıfın bir yetim kardeş olacağını ifade eden Öncel, İlköğretim ve lise düzeyindeki okullarda okuyan öğrencilerin katılabileceği kampanya kapsamında çocuklar ve gençlerin dünyanın herhangi bir yerindeki yetim kardeşlerine yardım eli uzatabileceğini vurguladı.

Projenin savaş, doğal afet, yoksulluk, hastalık ve benzeri sebeplerle hem Türkiye’de hem de dünyanın başka ülke ve bölgelerinde babasını veya anne/babasını kaybetmiş olan yetim çocukların günlük ihtiyaçlarının Türkiye’deki öğrenciler tarafından karşılanmasını ve bu yolla dostluk ve kardeşliğin kıtalar arasındaki yegâne köprü hâline gelmesini hedeflediğini kaydeden Öncel: “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” kampanyasına katılan sınıflar en az bir yıl boyunca bir yetimi desteklemeye karar verdikten sonra  her ay düzenli olarak 90 TL toplayacak. Çocuklar kardeşlerini İHH’nın Sponsorluk Destek Sistemi kapsamında yetim çalışmalarını yürüttüğü ülke ve bölgelerden seçecek. Sponsorluk süreci başlatıldıktan sonra sınıflar adına eşleştirilen yetimlerin ülkesi, adı, yaşı ve fotoğrafını içeren “Yetim Özet Bilgi Formu” posta veya e-posta yoluyla her sınıfa ayrı ayrı gönderilecek. Sınıflar dilerse yetim kardeşlerine mektup yazabilir ve destek verdikleri yetim kardeşlerinden mektup alabilirler. Böylece Türkiye’den dünyaya uzanan yetim kardeşliği, mektup arkadaşlığı ile de pekiştirilebilir. Bir yılın sonunda dileyen sınıflar sponsorluklarına aynı yetim kardeşleri ile devam edebilirler” dedi.
Öncel, İHH’nın Türkiye genelinde uygulayacağı projenin Nevşehir’de de İHH gönüllülerinin koordinatörlüğünde gerçekleştirileceğini ve bu çalışmalar için Vali Ceylan2ın da desteğini beklediklerini söyledi.
 İHH heyetine teşekkür eden Vali Ceylan ise, projenin Nevşehir’de başarılı bir şekilde yürütülmesi için her türlü desteği vereceklerini belirterek kampanyanın hayırlı olması dileğinde bulundu.