İHH 114. Yardım Tırını Hazırlıyor

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’den şu ana kadar Suriyeli Savaş Mağdurlarına 113 tır yardım ulaştıran İnsani Yardım Vakfı 114. yardım tırının hazırlıklarını sürdürüyor.

Kapadokya FM Radyosunda Gazeteci Ali Çamur’un hazırlayıp sunduğu programa katılan ve şu ana kadar ilimizden Suriye’ye İHH aracılığıyla gönderilen yardımları değerlendiren İHH Nevşehir Temsilcisi Baki Öncel, Nevşehir halkının yardımseverlikte Türkiye’nin en önde gelen illerinden biri olduğuna dikkat çekti.

114. Yardım tırında halı, kilim, battaniye, mutfak araç gereçleri ile gıda yardımının yer alacağına işaret eden İHH Nevşehir Temsilcisi Baki Öncel, “Nevşehir çok hayırsever bir toplum. Zira ilimizde camilerimiz yapılır hiç dışarı çıkılmaz, Üniversite binalarımız yapılır hiç dışarı çıkılmaz, Okullarımız yapılır ve hiç dışarı illere çıkılıp yardım toplanmaz. Biz bu anlayışları için Nevşehir halkımıza teşekkür ediyoruz. Çok fedakar ve vefakar insanlarımız var. İHH Vakfı temsilciliğimize de halkımızın ilgisi azımsanmayacak kadar büyük. Biz Suriyeli savaş mağdurlarına yardım kampanyasını başlatırken halkımızın bu seferberlik kampanyasına hazır olduğu düşüncesine vardık. Şu ana kadar ilimizden sadece il temsilciliğimizin koordinesinde 113 tır yardım toplanarak gönderildi. Bu yardımları Suriye’ye bizzat götürdüğümde Nevşehir’den başka organizasyonlarla toplanan yardımların oralara ulaştırıldığını göndüm. Orada yardım dağıtırken bizden başka 50 plakalı araçları görünce ve Nevşehirlileri de görünce bizler çok seviniyoruz. Şu an 114. tırımızı hazırlıyoruz. Yardım kampanyamıza giysi yardımı yaparak katılmak isteyenler oluyor. Bu dönemde giysiden ziyade battaniye, halı, kilim, mutfak araç gereçleri ile özellikle gıda yardımları topluyoruz” ifadelerinde bulundu.