NEVŞEHİR(MHA) İHH İnsani Yardim Vakfı, Gazze'ye yönelik yeni bir insani yardım kampanyası başlattı.

İHH İnsani Yardım Vakfı Nevşehir Temsilcisi Baki Öncel'in de katıldığı, İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından düzenlenen 5. İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Konferansı'nın Gazze konulu özel oturumunda İHH tarafından Gazze'ye yönelik yeni bir insani yardım kampanyası başlatıldığı kamuoyuna duyuruldu.

Toplantılara katılan Öncel, Gazze'de mahrumiyet durumuna dönüldüğünü belirterek, "İHH insani Yardım Vakfı tarafından Gazze'ye yeni bir yardım kampanyası başlatıldı. Tüm sivil toplum kuruluşları Gazze'ye yardım için harekete geçmeli ve üzerine düşeni yapmalı. İslam İşbirliği Teşkilatı da, Mısır üzerinden Gazze'ye bir insani yardım koridoru açılmasına yardımcı olmalı" dedi.

Suriye'deki savaş sonucunda muhtaç duruma gelenlere yardım etmenin insani bir vazife olduğunu ifade eden Öncel, "yıllardır insanlık dramının yaşandığı İsrail ablukası altındaki Gazze'yi unutmamalıyız" diye konuştu.

İstanbul'da yapılan Gazze özel oturumunda, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım'ın Gazze için yardım kampanyası başlatıldığını duyurmasının ardından 6.5 milyon dolardan fazla bağış toplandığını kaydeden Öncel, "Başkan Yıldırım'ın çağrısı katılımcılar tarafından yanıt buldu. Oturum boyunca çeşitli STK ve yardım organizasyonları Gazze için 6.5 milyon dolardan fazla yardım bağışladı. Yardım yapan ülkeler arasında en dikkat çeken ise Arakan oldu. Oldukça zor günler geçiren ve zaten yardıma muhtaç bir bölge olan Arakan'dan katılan STK temsilcileri, şimdiye kadar kendilerine yardım yapıldığını, çok paraları olmasa da 5 bin dolar kadar bir yardımı Gazzeli kardeşlerine bağışlamak istediklerini söylediler." dedi.

Yardım kampanyasının başlatıldığını hatırlatan Öncel, "Söz konusu yardımlar Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak" diye konuştu.