İHH’DAN TİCARET ODASI’NA ZİYARET

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Nevşehir Şube  Temsilcisi ve Yönetim Kurulu Üyeleri Nevşehir Ticaret ve sanayi Odası’nı ziyaret ederek NTSO Meclis Başkanı Seyit İnce ve Meclis başkan Yardımcısı Zafer İnanır ile bir süre görüştü.

İHH Nevşehir Telsilcisi Baki Öncel, Başkan Yardımcısı Behçet Alkan, Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Erdem,Hüseyin Çakır ve Mehmet Duruş  Meclis Başkanı  Seyit İnce’ye  çalışmalar hakkında bilgi verirken, bundan önce yapılan  yardım çalışmalarında NTSO’nun  verdiği maddi ve manevi desteklerden ötürü teşekkür ettiler.

İHH Nevşehir Temsilcisi  Baki Öncel 23 Şubat Pazar günü Suriye için tüm Türkiye genelinden  200 araçlık bir yardım Konvoyu’nun  yola çıkacağını kaydederek,  Nevşehir’in nüfusa oranla yaptığı yardımlarla Türkiye’de  ön sıralarda yer aldığını ifade etti.

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı seyit İnce’de  İHH’nın gerek Nevşehir, gerek ülke geneli gerekse  uluslar arası  alanda yaptığı çalışmaların göğüs kabarttığını belirterek, “İHH aynı zamanda ferdi yardım etmek isteyip de bunu başaramayan bir çok hayırsevere yardımcı oluyor. Bu açıdan da çok önemli bir görevi ifa ediyorsunuz.” Şeklinde konuştu.

İHH Temsilcisi  Baki Öncel’in Suriye’ye yapılacak gıda ve ilaç  yardımı için NTSO’dan destek istemesi üzerine, Meclis Başkanı Seyit İnce, Nevşehirlilerin bu konuda çok hassas olduğunu, yardım konusunda elinden gelen ne varsa yapacağı konusunda şüphe duyulmaması gerektiğini belirterek, “Nevşehir Ticaret ve sanayi Odası Meclis Toplantısı’nda konunun gündeme getirilerek, Somali yardım kampanyasında olduğu gibi  yeni bir çalışmanın başlatılabileceğini ifade etti.”

NTSO Meclis Başkanı Seyit İnce İHH yetkililerine kendi adına  başlangıç olarak 2 ton makarna yardımı yapacağını da sözlerine ekledi.