İhtilal’de Kapatılmayan Tek Dernek

NEVŞEHİR(MHA) 34 Yıl önce yaşanan 1980 İhtilalinde Nevşehir’de bütün dernekler kapatıldı. Ancak o dönemde kapatılmayan ve günümüze kadar gelen tek dernek Başkanlığını Kemal Ay’ın yaptığı Seher Avcılar Derneği.

1975 Yılında Kurulan Seher Avcılık ve Atıcılık Derneğinin o günden bugüne dek hizmet vermeye devam ettiğini ve Ülkemizin yaşadığı 1980 İhtilalinde kapatılmayan ilimizdeki tek dernek olduğunu dile getiren Dernek Başkanı Kemal Ay, Nevşehir Belediyesinin Nejdet Ersan Parkı içerisinde derneğe tahsis ettiği hizmet binası ile nezih bir ortama kavuştuğunu belirten Seher Avcılık, Atıcılık Derneğinin av tutkunlarını bir araya getirdiğini ifade etti.

Dernek Yönetimi ve Üyeleri olarak sadece avlanmayı değil, doğanın korunmasını da istediklerini söyleyen Ay, “Derneğimiz 1975 Yılında kurulmuş ve o günden bu yana Nevşehir’de hizmet veren Sivil Toplum Kuruluşlarından biri. 1980 İhtilalinde kapanmayan tek dernek. Derneğimiz çatısı altında bulunan üyelerimiz sadece av tutkuları yüzünden değil, doğanın korunması için de çalışıyor. 1996 yılında doğaya keklik salımı yapan tek dernek bizdik. Nevşehir Belediye Başkanımız Sayın Hasan Ünver’e derneğimize tahsis ettiği bu nezih hizmet binası için teşekkürlerimizi belirtiyorum. Ayrıca derneğimizin kuruluşunda görev alan, kimisi hayatlarını kaybetmiş, kimisi halen derneğimiz çatısı altında bulunan tüm üyelerimize de teşekkür ediyorum. 500 dolayında üyemiz bulunuyor. 40 Yıla yakın bir maziye sahip bulunan derneğimizin organizasyonları doğrultusunda zaman zaman trap atışları yapıyoruz. Ayrıca Kayseri, Kırşehir ve Niğde gibi illerde de düzenlenen atış organizasyonlarına da katılıyor ilimizi temsil ediyoruz. İlimizde bu amaçla faaliyet gösteren iki dernek var. Amacımız bu iki derneğimizin birleştirilerek tek çatı altında toplanması” diye konuştu.