NEVŞEHİR(MHA) Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de soğuk, sisli hava etkisini sürdürüyor. Yaşanan sisli havaya bir de duyarsızlıklar zinciri eklenince sokağa çıkmak bir hayli güç hale geliyor.

İl Merkezinde zaman zaman yaşanan ve ne yazık ki yetkili kurumların, ilgili kişilerin duyarsızlığı nedeniyle il merkezinde özellikle akşam saatlerinde insanın boğazını yakan is şehrin adeta kaderi olmuş durumda.

İl Merkezinde Göreme Ofis ve civarındaki bazı binalardan çıkan kapkara dumanı görmeyen, duymayan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün bu konuda herhangi bir denetim yapıp yapmadığı da şaibeli.

Şehrin göbeğinde yaşanan hava kirliliğine karşın herhangi bir önlem almayı bırakın, akşam saatlerinde meydana çıkan dumana tepkilerini dile getiren Vatandaşlar, “Şehrin ortasında hava kirliliğine neden olan ve bazı binalardan yükselen kapkara dumana kim engel olacak?. Normal şartlarda bu kadar dumanın çıkamayacağı söz konusu binalardan yükselen ve insanın genzini yakanlara karşın Çevre ve Şehircilik il müdürlüğü yetkili ve ilgilileri ne yapıyor?. Acaba o yetkili ve ilgiler hiç mi şehir merkezinden geçip bu son derece olumsuz görüntüleri görmez, bu pis koku ve kirli havayı solumaz?” diyor.