İl Müdürümüze Yürekten Teşekkürler”

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de Çalışma ve İş-Kur İl Müdürlüğü ile Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği tarafından ortaklaşa yapılacak olan rapido kursunun tanıtımı dernek binasında yapıldı.

Çalışma ve İş Kur İl Müdürü İlhan Temel’in yanı sıra, Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Başkanı Erol Mutlu, Başkan Yardımcısı M. Sami Kemikkıran, açılacak kursa katılacak olan kursiyerler ve yakınlarının yanında Çalışma ve İş Kur İl Müdürlüğü yetkililerinin katıldıkları toplantıda konuşan İl Müdürü İlhan Temel, bilgisayar kursları ile başlayan ve ardından rapido kursları ile devam eden bu tür kursların düzenlenmesinde asıl amacın engellilerin evlerinden çıkarılıp toplumun içerisine karışmalarını sağlamak ve daha sonrasında da onlara iş istihdamı oluşturmak olduğunu dile getirdi.

Ağustos ayı başından itibaren başlayıp 7 ay süreyle devam edecek olan rapido kursunun başarılı bir şekilde tamamlanacağına inandıklarını kaydeden Nevşehir Çalışma ve İş Kur Müdürü İlhan Temel, “Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği ile birlikte ortak projeler yürütüyoruz. Özellikle 2009 Yılından sonra bu çalışmalarımız daha da aktifleşti. 2009 Yılından bu yana yaklaşık 15 kurs düzenledik. 300 bin TL’ye yakın bir bütçe kullanıldı. Bilgisayar kursu ile başladığımız kurslarımıza daha sonra sadece görme özürlüleri değil diğer özür gruplarını da dahil ettik. Bilgisayar kurslarının ardından yeni bir değerlendirme yaparak rapido kurslarının düzenlenmesine karar verdik. Hem öğretmenini bulmak, hem de malzemesini temin etmek kolay dedik. Bu ürünleri satan mağazalarımızda çok. Yeni projemizin 58 bin TL kadar bir bütçesi bulunuyor. 10 kursiyer dahil olacak bir projemize. Günlük 24 TL ücret alacaklar. Bizim düşüncemiz özürlülerimizi işe göndermeden önce toplumun önüne çıkarıyoruz. Sağ olsun Belediye Başkanımız Derneğimize hem ulaşımı kolay hem de nezih bir ortam hazırladı. Bu mekanda özürlülerimizi toplumun önüne çıkarıp daha sonra da işe girmesini kolaylaştıracak bir proje yapıyoruz” dedi.

Toplantıda söz alan Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Başkanı Erol Mutlu, bu kursların ilimizde düzenlenmesinde il Müdürü İlhan Temel’in büyük özverisinin de önemli olduğuna dikkat çekti.

Mutlu, “Sayın müdürümüz aslen Nevşehirli olmasından dolayı 2009 yılından bu yana hiçbir projemiz geri dönmedi. Nevşehir’de keşke tüm il müdürleri böyle olsa. Bizler bu tür projeleri ortaya çıkarmasak bu paralar ve kurslar bir başka vilayete gidecekti. İlimizin engellileri bunlardan yararlansın diye il müdürümüz büyük bir gayretle çalıştı. Kendisine yürekten teşekkür ediyoruz” diye konuştu.