Nevşehir'in Ürgüp İlçesi'ne bağlı Mustafapaşa Köyü'nde devam eden Otel hakkında www.fibhaber.com'a bilgi veren UNGUN Holding İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Olcay Ungun, "UNGUN Holding yatırımı olan 5 yıldızlı OKURA SPA & Resort Cappadocia Otel yaklaşık 14.500 m2 olacaktır. Yatırım üç parselde yapılacak ve yer altından tüneller vasıtasıyla birbirine bağlanacaktır.

Otelimizin İnşaatı 2 aşamada olacak 1.tarafı konak 2. tarafı da spa tarafı ilk bölümün inşaatı bundan 5 ay önce başladı ve gördüğünüz gibi epey ilerledik kaba inşaat bitmek üzere inşaatın tümü de sanıyorum 6 ay içerisinde tamamlanmış olur.

Spa tarafı için ise koruma kurulunda denetleme süreci var onunda sonuna geldiğini düşünüyoruz o sürecin sonunda 15 ay içerisinde otelimiz açılacak Japonya dan OKURA otel Gurubunun temsilcileri başkanı  Marcel VAN AELST  ve Mimari gurubun başkanı Yamamoto YOSHINORI ve Ito TOMOKO buraya inşaatın ne aşamada olduğunu görüp bilgi almaya geldiler şu ana kadar gördükleri ile gayet mutlu oldular.
 
Marcel VAN AELST : Kapadokya Japonya'da  son derece  bilinen çok tanınan vede çok ziyaret edilen bir bölge 2016 yılındaki istatislik'lere bakacak olursakta japonların hanhi sıklıkta geldiğini görebiliriz. Tarihi önemi açısından ve iyi bir partner bulmakta bizim için önemliydi.
Biran Önce İstanbul'da da otel açmak istiyoruz 2 gün sonrada istanbulda uygun olan yerleri gezip oradaki olanakları araştıracağız. 1 yıldan bu yana arıyoruz aslında istanbulda böylelikle her iki tarafta da varlığımız olacak.

1800 lerin sonlarına doğru japonya açıklarında bir türk gemisi 'Ertuğrul Zırhlısı' Battı O Günden bu yana japonya ve Türkiye arasında çok özel ve sıcak bir ilişki var, Türkiye ve Japonya Arasında Bu sıcak İlişki Bizim için Çok önemli,  İstanbuldaki Marmaray örneğini yapan Taisei örneği türkiyede çok eskiden bu yana köklerini salmış bir şirket Taisei'nin eski adı Okura İnşaat şirketiydi va halada Okura şirketinin büyük hissedarlarından biri.
Japonlar Önemli Bir müşteri gurubu olacak ama kesinlikle sadece japonlar olmayacak Almanlar,Hollandalılar ve diğer avrupalılar da müşterileri olacak örneğin  Amsterdam okura hotel'de %14'ü Japon geri kalan müşteriler uluslar arası müşteriler.
 
Yamamoto ve Ito : Kapadokya'yı Çok beğendik hem tarihi hem de tarihi binaları çok hoşumuza gitti. Japonya'dan Gelenlerin Neden burayı çok sevdiğini şimdi daha iyi anlıyoruz.