NEVŞEHİR(MHA) İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Semih Koray, Parti olarak Türkiye’de Milli güçlerin oluşturduğu bir hükümetin görev başına gelmesini amaç edindiklerini belirtti.

Nevşehir’de katıldığı bir toplantı esnasında gazetecilerin ülke gündemine dair sorularına da yanıt veren İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Semih Koray, “Bizim önümüzdeki günlerde genel kurultayımız toplanacak. Kurultayımızda sloganımız Yerel Seçimlerden Milli Hükümete olacak. Emperyalizmin, gericiliğin ve bölücülüğün ortadan kaldırılması için son derece uygun bir ortam var. 2011 yılı 19 Mayıs ayından bu yana yaşananların toplum içerisindeki gizli gücü ortaya çıkaracağına inanıyoruz. Şu anda hiçbir siyasi gücün tek başına hükümeti kurabileceği, Milli hükümeti oluşturabileceği bir durumda olmadığını düşünüyorum. Bizce temel mesele bütün milli güçlerin birleştirilmesidir. Kafalardaki tortuları temizleme aşamasında İşçi Partisi vazgeçilmez bir unsur olarak ortaya çıkıyor. Partimiz bunu gerçekleştirebilme kabiliyetine ve becerisine sahip bir parti. Bu nedenle yerel seçimlerin böyle bir seçeneğin yaratılması açısından önemli olduğunu görüyoruz. Partimizin Türkiye genelinde bütün illerde, ilçe ve beldelerde adayları olacaktır. Bizim açımızdan partimizin oyunun artması değil, bizim açımızdan asıl mesele Türkiye. Milli bir güç birliğinin oluşturulması için çalışıyoruz” diye konuştu.

Demokratikleşme Paketinde öngörülen Seçim barajının düşürülmesi konusunda da görüşlerini açıklayan İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Semih Koray, seçim barajının düşürülmesi yerine tamamen kaldırılmasından yana olduklarını dile getirdi.

Koray, “Seçim barajının düşürülmesi bana göre dostlar alışverişte görsün mantığı ile yapılacak. Hani siyasi partilere engel olmadık dedirtmek için yapılan bir uygulama olarak düşünüyorum. Seçim barajının kaldırılması lazım” dedi.