FİB Haber Merkezimizi ziyaret eden efsane Başkan Ahmet Çınar, bakın masal gibi dolu dolu geçen bir hayat hikayesinde yer alan önemli başlıklarını siz değerli okuyucularımıza şöyle paylaştı...

Ben 1948 yılında kalecik´de doğdum 1950 yılında daha iki yaşımda iken bir aracı taşının karnına değmesi sonucu babamı kayıbettim. 1961 yılında pekiyi derece ile okuldan mezun oldum okumayı çok arzu etmeme rağmen  kimsenin sahiplenmemesi sebebiyle okuyamadım.

Askerliğime kadar fakirliğin zirvesi kabul edebileceğim çok sıkıntılı günler geçirdim, daha başka çocuklar gibi çocukluğumu yaşamadan 12 yaşında tırpanla ekin işledim. 1966 yılında 18 yaşımda evlendim 4 çocuk babasıyım. 1968 yılında ASKER´e gittim, çavuş olarak askerlik görevimi 1970 bitirdikten sonra aynı yıl  5 AĞUSTOS 1970 tarihinde çalışma amaçlı turist olarak ALMANYA´ya gittim iki yıl çok zor şartlarda değişik işkollarında çalıştıktan sonra alman makamlarının çalışan kaçak işçilerle ilgili çıkardığı bir kanun sonucunda en son çalıştığım iş yerine kendimi istek yaptırarak 1973 yılında tekrar ALMANYA´ya gittim.

1973 yılından 1985 yılına kadar FRANKFURT hava limanında çalıştım, 1973 yılında FRANKFURT´ta kurulu FRANKFURT ve CİVARI TÜRK KÜLTÜR DERNEĞİNE üye oldum. Yine aynı yıl merkezi Frankfurt´ta kurulan TÜRK FEDERASYON´un kuruluş çalışmalarına katkıda bulundum. Daha sonra üyesi bulunduğum derneğin yönetim kurulu üyeliği uzun yıllar dernek başkanlığı ALMANYA´nın HESSEN Eyaletinde Türk federasyona bağlı derneklerin bölge başkanlığı Federasyon genel muhasipliği gibi üst seviye görevlerde bulundum.

 Bu arada hayat okulu kabul edebileceğim kendi kendimi yetiştirmek için bir kütüphane sayılabilecek kadar kitaplar okuyarak ufkumu geliştirme imkânım oldu.

1985 yılında Türkiye´ye kesin dönüş yaptıktan sonra Kalecik tarım kredi kooperatifi daha öncesinde de Kalecik ortaokulunun yapılmasında maddi manevi katkılarımla öncülük ettim. 1989 yılında da yapılan mahalli seçimlerde MUHTAR seçilerek köyümüzün en öncelikli olan su sıkıntısını halettim. Yine öncelik arz eden kanalizasyon yapımının projesini 100 adet ev ihtiyaçları olan kişilerin ihtiyaçlarını karşılama amaçlı parselasyon yaptırdım .

1990 yılında yapılan genel nüfus sayımında köyümüzün BELEDİYE olması için çalıştım ve 06.06.1992 yılında bir ara seçimle yapılan belediye başkanlığını ve 1994 genel mahalli seçimlerde yapılan belediye başkanlığı seçimlerini kazanamadım. 1999,  2004 ve 2009 mahalli seçimlerini üçüncü dönemdir kazanarak kasabamızın alt v e üst yapılarını yapmak için gece gündüz çalışarak bu günlere geldik kısaca kabul edecek olursak öz geçmişim bu kadardır. BU VESİLE İLE TÜM HALKIMIZA BANA DESTEK OLAN VEYA OLMAYAN KASABALI VATANDAŞLARIMA ŞAHSIMA GÖSTERDİKLERİ GÜVEN İTİMATTAN DOLAYI SONSUZ TEŞEKKÜRLERİMİ VE SAYGILARIMI SUNAR SAĞLIKLI GÜNLER DİLERİM.

Kıymetli Başkanımız Ahmet Çınar ve Çınar ailesine hayırlı sağlıklı huzurlu bir ömür diliyoruz...