Nevşehir'in Kozaklı ilçesine bağlı Kanlıca köyünde meydana gelen sel yüzünden tarlalar, yollar ve demir yolu zarar görürken bazı evleri su bastı, Çöp Konteynerları sürüklendi.

Nevşehir'in Kozaklı ilçesine bağlı Kanlıca köyünde şiddetli yağmur ve dolu yağışı ardından gelen sel suları binlerce dekarlık ekili alanda maddi hasara yol açtı.

Nevşehir'in Kozaklı ilçesine bağlı Kanlıca köyünde vatandaşlarımız ''Çok şükür can kaybı yok ama tarlalarımızda, yollarımızda, evlerimizde maddi zayiat var. Devletimizden yardım eli bekliyoruz" dediler.

Kanlıca köyü sakinleri, Nevşehir'in sesi ve sitesi www.fibhaber.Com u arayarak köyümüzü çok şiddetli yağmur ve dolu yağışının ardından sel götürdü. Yaşanan afet üzerine durumu hemen Jandarma'ya ve TCDD Kayseri işletmesini arayarak haber verdiklerini belirttiler.

Devlet Bizi Sahipsiz Bırakmasın!

Köylüler, yarım saatte dereler taştı, evlerimizi sel bastı, yollar tamamen çamura bulandı, çizmelerle geziyoruz. Şu Hayır mübarek ramazan günü bu sıkıntıyı yaşarken ne acıdır ki, Ne gören var ne duyan, ne de halimizi hatırımızı soran kimse yok. Yetkilileri göreve davet ediyoruz dediler.

Nevşehir'in Kozaklı ilçesine bağlı Kanlıca köyü sakinleri, 2014 yılında da aynı sel felaketini yaşamıştık. Ne yazık ki köyümüzün ciddi bir alt yapı sorunu var. Dökme suyla değirmen dönmez. Köyümüzün Dere ıslah sorunu var. Ama bir Allah'ın kulu çıkıpta bu konuda hiçbir adım atmıyor. İlla bir can kaybımı yaşanması bekleniyor. Yetkililer başta da Milletvekillerimiz bu sorunumuzu halledetmesini bekliyoruz. Eğer sorunumuzu köklü olarak çözmezlerse oy içinde köyümüze sakın gelmesinler dediler.

Kozaklı'da Sel Ekili Alanlara Zarar Verdi