TÜRKİYE ARFF MEMURLARI GÜNÜ KUTLU OLSUN

 DHMİ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Birdal gün ile ilgili kutlama mesajı yayınladı.
Birdal açıklamasında “Yangın ve kazalarda can kayıpları ve maddi zararın asgariye indirilmesinde en büyük faktörlerden biri eğitim, diğeri de teknik ve teknolojik donanımdır. DHMİ, her iki alanda da dünya standartlarını yakalamış bulunuyor. 

Her türlü yangın ve kazaya en etkili şekilde müdahale edebilecek ARFF ekibine ve araç filosuna sahip olmanın gururunu taşıyoruz. 

Güçlü araç filomuz, ileri teknoloji ile donatılmış 318 araçtan oluşuyor; personel sayımız ise 1045 ulaşmış bulunuyor. ARFF personeli ihtiyacını, 2011 yılından beri üniversitelerin İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Meslek Yüksekokulları mezunları arasından karşılıyoruz. 

Kuruluşumuza atanan arkadaşlarımızın en iyi şekilde yetiştirilmesi için hiçbir fedakârlıktan kaçınmıyoruz. ARFF eğitiminde, akademik programla birlikte uygulamalı eğitimin önemine inanıyoruz.

Bu alanda dünya çapında bir projeyi hayata geçirerek Türkiye’nin ilk uçak yangın benzetim tesisini Erzincan’da hizmete açtık. 

Bu merkezde şu ana kadar 981 kişi eğitim gördü, diploma aldı. Can kurtarmak için canını feda etmekten çekinmeyen cesur ve kahraman ARFF personelimizin, her türlü yangın ve kazaya en süratli ve etkili bir şekilde müdahale edecek yetenekte olduklarına inanıyoruz. 

Onlara havacılık camiası ve kuruluş olarak minnettarız. Bu duygularla, 7 gün 24 saat özveriyle görev yapmakta olan tüm ARFF Teşkilatımızın 

"Türkiye ARFF Memurları Günü’nü tebrik ediyor, üstün başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.