Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Ahmet Tok, Göreme'de üç kişinin ölümüyle sonuçlanan balon kazasını TurizmdeBuSabah'a değerlendirdi.

 

Kazanın son derece üzüntü verici olduğunu belirten Tok, bundan sonra benzer hadiselerin yaşanmaması için önlemlerin arttırılması gerektiğini söyledi. Ahmet Tok şunları kaydetti:

 

"Dün bir kişi hayatını kaybetmişti. Bugün iki kişinin daha ölüm haberleri geldi. Bölgemizde şimdiye kadar böyle ölümcül kazalar yaşanmıyordu. Üzücü bir olay oldu.

 

BEHEMEHAL TEDBİRLERİN ARTTIRILMASI LAZIM

 

Mısır'da biliyorsunuz bir balon düştü, yaşanan kazanın ardından Japonlar hemen balon turlarını kesmişlerdi. Burada nasıl etkileyecek onu henüz bilmiyorum. Benim üzerinde durmak istediğim Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün bu konudaki denetimlerini arttırması yönünde.

 

Balon sayısı çoğaldı. Eskisi gibi değil. Birden 20 firma, 120 balon oldu. 70-80 balonu aynı anda Göreme'nin üzerinde görebiliyorsunuz. Bu kadar yoğunlukta ne kadar tecrübeli olunsa da kazalar olabilir. Onun için behemehal tedbirlerin arttırılması lazım.

 

Çok sıkı kontrol ve eğitim yapılması gerekiyor. Bu tarz olaylar turizmi de çok olumsuz etkileyebilir. Diğer yaralılara da acil şifa diliyorum."

 

SHGM: KONTOL VE DENETİMLER ARALIKSIZ SÜRÜYOR

 

Öte yandan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü de dünkü olayın ardından resmi web sitesi üzerinden bir açıklama yayınladı. Açıklamada denetimlerin sürdüğü belirtilirken şu ifadelere yer verildi: "Bölgedeki balon operasyonlarının kontrollerini ve denetimlerini aralıksız olarak sürdüren Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, bu kazanın oluş nedeni ile ilgili de Kaza Araştırma ve İnceleme Heyetinin yapacağı değerlendirme sonucunda elde edilecek bilgiler doğrultusunda gerekli iş ve işlemleri gerçekleştirecektir."

Kaynak:Turizmde Bu Sabah