Şehir - okul beraberliğini daha ileri götürmek; üniversitenin yerel kurumlarla ilişkilerini güçlendirmek için neler yapılabileceği konusunda Nevşehir’in önemli sivil toplum örgütleriyle ve kanaat önderleriyle görüşmeler yapan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi öğretim üyesi ve Eğitim Bir- Sen Üniversite temsilcisi, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Karaaslan; Aziz Mahmut Hüdai Vakfı’nın önemli ismi, kanaat önderi, emekli savcı Mehmet Temiz’i de ilimizin en büyük yatılı kız Kuran kursu olan Üftade Kız Kuran Kursunda ziyaret etti.

Ziyaret sırasında Nevşehir, Van, Mardin gibi illerde Vakfın üniversite öğrencilerine yönelik faaliyetleri hakkında bilgi alan Karaaslan; gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak konusunda maneviyatın ne derece önemli olduğunu ve bu müesseselerin toplum hayatı için ne derece elzem olduğunun herkesçe malum olduğunu söyledi.

Kendisi on altı yıldır eğitim faaliyetlerinin içerisinde bulunsa da en önemli dersi bundan sekiz yıl önce Savcı Abi’den aldığını ifade eden Karaaslan; kendilerinin üniversiteye ve şehre verdiği katkıların ne derece büyük olduğunun herkesçe malum olduğunu ifade ederek bundan sonra yapılacak işler için dua istedi.

Geleceğe yönelik hayırlı işleri için dua alan Karaaslan; Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin bir çalışanı olarak okula şehri, şehre de okulu sevdirmenin derdinde olduğunu; bunun da Nevşehir’in kanaat önderleriyle talebeleri bir araya getirecek organizasyonlara ağırlık verilmesiyle mümkün olacağını ifade etti.