Nevşehir Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim üyesi, Eğitim Bir-Sen Üniversite temsilcisi ve aynı zamanda gazetemizin de köşe yazarı olan Yrd. Doç. Dr. Mehmet Karaaslan; Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaret sırasında, şehir ile üniversiteyi yakınlaştırmanın, çalışan idari ve akademik personeliyle, öğrencisiyle üniversitenin şehirle kaynaşmasının önemi üzerinde duruldu.

Karaaslan, Üniversitenin yaklaşık on beş bin öğrencisiyle Nevşehir’in iş hayatına, kültür hayatına katkıda bulunduğunu; eğlence biçiminden yemek alışkanlıklarına kadar pek çok konuda okulun gelişmesiyle bir değişim yaşandığını ifade etti.

Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, kabak çekirdeğinin tescilinin alınması ve şehre has bir ürün olarak kabak çekirdeğimizin dünyaya pazarlanması konusunda Nevşehir Üniversitesi ile müşterek projeler ürettiklerini söyledi. Ayrıca yapılabilecek her türlü işbirliğine açık olduklarını, üniversitemizin ilmi birikimlerinden istifade etmek konusunda NTB’nin elinden geleni yapmaya hazır olduğunu ifade etti.

Eğitim Bir-Sen Üniversite temsilcisi Yrd. Doç Dr. Mehmet Karaaslan, kurumu ve şahsı adına İbrahim Salaş’a teşekkürlerini iletti. Üniversitenin aynı dönemde kurulmuş olan diğer yükseköğretim kurumlarından hem yapılaşma hem de öğrenci sayısı bakımından çok ileri olduğunu vurguladıktan sonra teorik bilginin yerel kurumlarla yapılan işbirliği neticesinde gelişeceğini, üniversitede görevli her hocanın Nevşehir halkının arasına karışmasıyla sinelerin toplu vuracağını söyledi. İlahiyat Fakültesi dekanı Sayın Prof. Dr. Zülfikar Durmuş’un TOKİ camiinde yatsı namazı sonrası verdiği tefsir derslerinin halkla okulun kaynaşmasına dair çabalara iyi bir örnek olduğunu ifade eden Karaaslan; bu tarz girişimlerin her akademisyenin kendi çalışma alnına göre farklı biçimlerde geliştirilebileceğini söyledi.

Üniversite denilince akla ilk gelen isimlerden birisinin Sayın Mehmet Karaaslan olduğunu ifade eden Salaş; ziyaretten dolayı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Karaaslan’a teşekkür ederek, turizm alanında yaşayan müze çalışmalarına yönelik çalışmalarını takip ettiğini söyleyerek başarılarının devamını diledi.