Belediye statüsunden köye düşmesi ile birlikte sorunları bir türlü bitmeyen Kozakli nin Karahasanlı köyü susuzluk,ulaşım, yol ve çöp sorunları nedeniyle çok zor günler geçiriyor. 

Günlerce kesilen sular toplanmayan çöpler berbat yollar ve ulaşımdaki aksaklıklar nedeniyle köylü ne yapacağını şaşırmış durumda.

Karahasan köyü sakinleri yaşadıkları sıkıntılar karşısında Nevşehir il özel idaresinin ilgisizliğinden dert yanmakta. 

Köyün suları yıllardır içilmez raporuna rağmen kullanılmakta köylüler içme suyunu satın almakta bu kanıksanmış ama kullanacak suyun da olmaması köyü çekilmez hale getirmiş durumda.

Nevşehir'in Kozaklı ilçesine bağlı Karahasanlı köyü sakinleri, hizmet göremediklerini belirterek; Çöp, su, ulaşım ve yol sorunları başta olmak üzere alt yapı eksikliklerinin giderilmesini istiyor.

Sıkıntılarını dile getirmek için Kozakli kaymakamlığı önünde toplanan bir grup Karahasanlıli genç köyün sorunlarını Kozaklı ilçe Kaymakamı Kemal Duru'ya ilettiler.
Ulaşım sorunu nedeniyle gecikmeli olarak eyleme katılan Sözcü Hüseyin Köksal ve beraberindeki özel bir banka muduru Kemal SEZER Okul Muduru olarak görev yapan Rıfat TOPRAK ile Karahasanlıli bir vatandaş gorustuler.
Kaymakam Sn Kemal DURU bir mühendis ile birlikte Karahasanlı ya gelip sorunları yerinde inceleme sözü verdiler.
Kozaklı Kaymakamı Kemal Duru'nun Karahasanlı gençlerin sorularını dinleyip sıkıntıların giderilmesi için çalışmalara başlanacağı sözünü verdi. Karahasan köyü sakinleri bu durum karşısında Kaymakam Duru'ya ilgileri için teşekkür ettiler.