NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Lisansüstü programlarına 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri alınacak.

Yabancı uyruklu öğrenci kontenjanlarının da yer aldığı Programlara ilişkin kontenjanlar, başvuru tarihleri belirlendi. Ayrıca Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 16. Maddesi uyarınca yatay geçiş yoluyla Anabilim Dallarına Yüksek Lisans ve Doktora öğrencisi kabul edilecek olup; kontenjanlar, başvuru tarihleri ve yeri belirlendi.

Lisans Mezunu olarak müracaat edecek adaylar için aranan şartlar: İşletme Anabilim Dalı Doktora Programına Lisans Mezunu olarak müracaat edecek adayların, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinin İşletme ve İktisat, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Bölümleri, İşletme Fakültesi, Turizm Fakültesinin Turizm İşletmeciliği Bölümü, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokullarının Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Bölümü, Endüstri Mühendisliği ve İşletme Mühendisliği Bölümü mezunlarının müracaatları kabul edilecek. İşletme Anabilim Dalı Doktora Programına müracaat edecek adayların Test of English as a Foreign Language (TOEFL), International English Language Testing System (IELTS) ve Üniversitelerarası Kurul tarafından YDS’ ye eşdeğer kabul edilen diğer yabancı dil sınavlarından eşdeğer puan aldıklarını belgelemeleri durumunda başvuruları kabul edilecek. İktisat Doktora Programına; Doktora Programına İktisat Yüksek Lisans programlarından mezun olan adayların başvuruları kabul edilecek. Doktora programı için müracaatlar Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından alınacak. Programa Müracaatta ALES puanı istenilmemekte. Bu programlarda Yabancı Dil Şartı aranmamakta. Yabancı Dil Puanı bulunan adayların başarı puanı hesaplanmasında yabancı dil puanları değerlendirmeye alınacak. Tarih İkinci Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı. Bu Programa müracaat eden adaylardan ALES puanı istenilmemekte. Bu programa dört yıllık Fakülte ve Yüksekokul mezunlarının müracaatları kabul edilecek. Tarih Anabilim Dalı II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programına kabul edilen öğrenciler öğrenim ücreti olarak her dönem için 1000 yatıracaklar. 16-17 Ocak 2014 Başvuruların Kabul edilecek. Başvurular, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğüne şahsen veya posta ile yapılacak. Son başvuru tarihinden sonra gelen Postalar kabul edilmeyecek.