Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde Çamlıca-3 Barajı'na uçan midibüsteki 34 kişiden 6'sı hayatını kaybetti, 24'ü de yaralandı, 4 kişi ise kayıp. Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre kazadan yaralı kurtulan iki anne, çocuklarını bulamayınca göle girdi ve bir daha çıkamadı.

 Nevşehir Bu Kanlı 1 Mayıs ı Unutmayacak...!

Nevşehir ili Gülşehir'deki Sevim Erdoğan İlköğretim Okulu öğrencileri, velileri ve öğretmenleri 1 Mayıs'ı fırsat bilerek Yahyalı ilçesindeki Kapuzbaşı takım şelalerinin bulunduğu bölgeye gitmek üzere hareket etti. 34 kişi ile belediyeye ait Faruk Başavcı'nın kullandığı 50 NC 057 plakalı midibüs ile yola çıkan kafile Yahyalı ilçesine uğradıktan sonra Kapuzbaşı şelalelerinin bulunduğu bölgeye hareket etti. Yeşilköy Çamlıca-3 Barajı'na yaklaştıklarında, iddiaya göre aracın freni tutmadığı için şoför, virajı alamayacağını anlayınca baraj yoluna düz devam etti. Yaklaşık 2 kilometre ilerledikten sonra da araç baraja uçtu. Yoldan geçen çok sayıda araç, olay yerinde durdu ve midibüs içindeki öğretmen, öğrenci ve velileri kurtarmaya çalıştı. Araçtan dışarı çıkanlar kendilerini kurtardı ancak araç içinde kalan ve kazada yararlananlar şanslı değildi. Çok sayıda insanın yardımı ile 24 kişi yaralı olarak kurtarıldı. Bu sırada kazadan yaralı kurtulan iki anne, çocuklarının suda kaybolduğunu belirterek tekrar baraj sularına atladı. Ancak bir daha baraj gölünden çıkamadı. Annelerin cansız bedeni vatandaşlar tarafından çıkarıldı.

 

Olay yerine gelen Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, yaptığı açıklamada, kazada ölü sayısının 6, yaralı sayısının 24 olduğunu söyledi. Vali Yılmaz, baraja düşen midibüste 34 yolcu olduğunu ifade etti. 3'ü ağır 24 kişinin yaralandığını belirten Yılmaz, "Bize ilk etapta 4 kişi olduğu söylendi ama 5 kişi olarak suda kayıp olan insanlarımız var. İnşallah kayıp olan kişi sayısı 4'tür." dedi.

 

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, kaza ile ilgili savcılığın soruşturma başlattığını ve olayın oluş şeklinin belirleneceğini ifade etti. Yakut, çok üzüldüklerini belirterek, aracın freni patladığı yönünde bir bilginin var olduğunu ama kesinlik kazanmadığını, yapılacak inceleme sonucu belirleneceği ifade etti.

 

Kazadan yaralı kurtulan araç sürücüsü ise tedavi için hastaneye kaldırıldı. Jandarmanın kaza ile ilgili sürücünün ifadesine başvurduğu öğrenildi. Yaralılardan bir kişi ambulans helikopter ile Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne diğer yaralılar ise ilçe ve şehir merkezindeki hastanelere kaldırıldı. Baraja düşen midibüs çekici ile sudan çıkartıldıktan sonra AKUT ekibi tarafından kaybolan kişiler suda aranmaya başladı. Dalgıçlar derin baraj suyu içinde arama çalışmasını sürdürüyor.

 

Öte yandan kaza sonrasında ilk müdahaleyi yapanlardan Mustafa Çetin, kaza anında kendi imkanları ile kurtulanların daha sonra diğerleri için kurtarma girişiminde bulunduğunu belirtti. Çetin, bu arada iki annenin çocuklarının su içindeki otobüste olduğunu belirterek, tekrar suya atladıklarını ve bir daha çıkamadıklarını ifade etti.

 

Bir başka görgü tanığı ise, cesetleri sudan çıkartırken, annenin çocuğunu bulamadığını, bu nedenle suya atladığını, kaybolan annenin sonra cesedinin çıkarıldığını söyledi.
İçimiz Acıyor Acımız Büyük....
İşte Acı Bilanço...

Nevşehir’den Kayseri’nin Yahyalı ilçesine gelen tur otobüsünün içinde bulunan Hatice Selvi (18), Nail Yalçin (45), Levent Selvi (25), Emirhan Gür (11), Faruk Başavcı (23), Sibel Şahin (29), Dürdane Obruk(29), Zeynep Ecrin Obruk (4), Mehmet Obruk (38), Semra Gür (43), Sefa Koçak (40), Ayşe Aksoy (40), Selçuk Belge (31), Beyza Yalçın (11), Beyza Kocak (13), Fatma Yalçın (42), İbrahim Aksoy (42), Mehmet Selvi (45), Ömer Arslan (28), Hatice Selvi (48), Gamze Arslan (25), Zeynep Taşdemir (21), Çağlar Aksoy (24), Hümeyra Bozkurt (26), Esra Bozkurt (3), anne Özdemir (50), Aydan Arısoy (24) yaralandı.

Kazada, Handan Aydın, Sedat Selvi, Serpil Yücetürk, Vedat Ali Gür, Eren Bozkurt, Sümeyra Bozkurt hayatını kaybetti.

Kayıp olan Selim Koçak (8) ve Münifet Koçak’ın (36) cansız bedenlerine ulaşıldı. Arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları sonucu ulaşılan cesetler, göletten çıkarıldı.