Kazak Heyet Nevşehir’de İdi

NEVŞEHİR(MHA) Cumhurbaşkanlığı devir-teslim töreni için Ankara'ya gelecek olan Kazakistan Cumhurbaşkanı Nur Sultan Nazarbayev'e eşlik edecek olan Kazak Heyet Nevşehir'e gelerek Kazakistan Fahri Başkonsolosu Dr. Halil Uluer'i ziyaret etti. 
Ayrıca, Kapadokya Bölgesi'nin tarihi ve turistik mekanlarını gezen Sağlık Eski Bakanı Recep Akdağ’da Dr. Uluer'le bir araya geldi.

Dr. Halil Uluer'in konuğu olarak ilimize gelen Kazakistan Cumhurbaşkanlığı Heyeti, Kapadokya Bölgesinin tarihi ve turistik mekanlarını gezdiler. Öte yandan, Niğde Valisi Necmettin Kılıç'ın eşlik ettiği Sağlık Eski Bakanı Erzurum Ak Parti Milletvekili Prof. Dr. Recep Akdağ da ailesiyle birlikte Göreme Açık Hava Müzesi, Kaymaklı Yeraltı Şehri, Uçhisar ve Ortahisar Kalesi ve Paşa Bağları'nı gezdi. 

Eski Bakan Akdağ, "Dünya'nın gözbebeği Kapadokya'ya bakanlık döneminde gelmiştim. Ancak ailemle birlikte bölgenin tarihi ve doğal dokusunu ilk kez  keşfediyoruz diyebilirim. Kültürel ve turistik gezilerin adresi Kapadokya'yı görmeyenleri mutlaka bu muhteşem bölgeye gelip gezmelerini tavsiye ediyorum" dedi.

Niğde Valisi Kılıç eşliğinde bölgeyi gezen Eski Bakan Akdağ, Dr. Uluer'in başkanlığını yaptığı MÜSİAD Nevşehir Şubesini de ziyaret ederek Uluer ile bir süre çalışmaları hakkında görüştüler.