Kâbe’de Cuma izdihamı…

Cuma namazına saatler kala Mescid-i Haram'ı dolduran hacı adayları, yaklaşık 40 derece sıcağa aldırış etmeden tavaf yaptı. Kalabalık nedeniyle hacı adaylarının çoğu cuma namazını, Kabe'nin çevresindeki alanda ve sokaklarda kılmak zorunda kaldı. Hac günlerinin yaklaşması dolayısıyla Mekke'deki yoğunluk iyice arttı

Suudi Arabistan yönetimi, genişletme çalışmalarının sürdüğü Kabe'de, hac sırasında olumsuz bir durum yaşanmaması için tedbirleri artırdı.cuma namazı sırasında da yoğun güvenlik önlemi alındı.

Hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklarda bulunan milyonlar, Cuma namazını Mescid-i Haram’da eda etti.

Mekke’de bulunan muhabirimizden edindiğimiz bilgiye gere, Cuma namazı için Kâbe’ye gelen Müslümanlar Mescid-i Haram ve çevresindeki sokakları doldurdu. Cuma namazına saatler kala Kâbe’ye akın eden hacı adayları, bu sene Kâbe’deki genişletme çalışmalarından dolayı Kâbe’ye girmekte zorlandı.

Yaklaşık bir milyon Müslümanın Mescid-i Haram ve etrafında aynı anda eda ettiği Cuma namazında İslam âlemi için birlik duaları edildi.

Yaklaşan Kurban bayramına hacı adayları zamanının çoğunu Kâbe’de geçirerek, artık hacı olabilmek için Arafat’a çıkmayı sabırsızlıkla bekliyorlar

Mekke

Ahmet Tokdemir