Kırşehir’e bağlı Kesiköprü ve Kuruağıl ile Yamalı, Nevşehir'in Abuuşağı ve Tuzköyü Mevkii’nde Karayolları Genel Müdürlüğü 6. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan Kırşehir-Kesikköprü-Tuzköy 2. Kesim Havaalanı Bağlantı Yolu ve Malzeme Ocakları Projesi ile ilgili olarak ÇED Raporu kabul edildi.

Kırşehir’i Tuzköy üzerinden Kapadokya Havaalanı’na bağlayacak olan duble yolun yapımını sağlayacak ikinci etap projeyi kapsayan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) dosyası, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunuldu ve başvuru dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 8. Maddesi doğrultusunda incelenerek uygun bulundu.

Projeye ilişkin ÇED sürecinin de başladığı açıklandı. Çevresel Etki Değerlendirmesi süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Kırşehir Valiliği’ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilebileceği açıklandı.

Öte yandan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yaptığı açıklamada, "Havayolu halkın yolu dedik. 2016 yılı içinde de 6 yeni havalimanı ile ilgili proje çalışmaları yapacağız. Bunlar, Artvin-Rize Havalimanı, Edirne- Kırklareli Havalimanı, Yozgat Havalimanı, Niğde Aksaray Havalimanı, Karaman Havalimanı ve Batı Antalya Havalimanı olacak.

Ayrıca mevcut havalimanlarımızda da apron ve terminal yenileme çalışmalarına devam edeceğiz. Havaalanlarına olan bağlantıları arttıracağız. 2019 yılında da havalimanı sayımızı 63'e yükseltmeyi hedefliyoruz” dedi.

Kaynak : Kırşehirhaber365