NEVŞEHİR(MHA) Kızılay Nevşehir Şubesine bağlı Kan Merkezi son yıllardaki başarısını 2015 yılında da tekrarladı.

Nüfusuna oranla en çok kan bağışı toplanan iller sıralamasında 4. Sırada yer alan Kızılay Nevşehir Kan merkezi geçtiğimiz bir yıllık süre içerisinde 12 bin ünite kan bağışı toplayarak yıl başında belirlenen kotayı 4 bin ünite kan bağışı fazlasıyla aşmayı başardı.

Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Cengiz Gülen, Nevşehir’de son yıllarda elde edilen başarı nedeniyle tüm kan bağışçılarına ve Nevşehir halkına teşekkür etti.

Gülen, “Sene başında Nevşehir için 8 bin ünite kan bağışı kotası konulmuştu. Ancak Nevşehir halkımızın, başta Nevşehir Valimiz olmak üzere tüm bürokratlarımızın, Sivil Toplum örgütlerimizin destekleriyle birlikte yıl sonu itibariyle 12 bin ünite kan bağışı toplama başarısına ulaştık. Bu Nevşehir’imiz açısından bir gurur tablosu. Nüfusuna oranla Ülke genelinde en fazla kan bağışı yapılan iller sıralamasında yine ilk sıralarda yer alan Nevşehir’imizin bu gurur tablosunu elde etmesinde katkısı bulunan herkese bir kez daha teşekkür ediyor, Yeni yılın ülkemize, ilimize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” açıklamasında bulundu.