Kızılırmak Havzası Islah Çalışmaları için Valilik bünyesinde komisyon kuruldu.

Gülşehir’e yapılan HES Projesi kapsamında Irmak Havzasının sular altında kalmasının ardından oluşan kötü görüntü için Gülşehir Belediyesi harekete geçti.

Yapılacak çalışmalar ile su içinde kalan ağaç, bina, ot gibi çirkin görüntüyü yok etmeyi, bunlarla oluşacak koku ve sivrisinek gibi haşerelerin ortadan kaldırılması amaçlanıyor.

Hidroelektrik Santrali üretici firmasının taahhütlerinin de bir an önce uygulanması yönünde girişimlerde bulunan Gülşehir Belediye Başkanı Mustafa Dursun yaptığı açıklamada ‘’ İlçemize kurulan Hidroelektrik Santralinin meydana getirdiği bazı olumsuz olayların halledilmesine yönelik ciddi çalışmalarımız var. Firma yetkilileri ile yapılan görüşmelerin ardından konuyu DSİ Kayseri Bölge Müdürlüğü ve Valiliğimiz ile paylaşarak çözüm arayışı içerisine girdik. Yapılmasını amaçladığımız çalışmalar ile ırmak havzasının tertemiz bir görüntüye kavuşmasını, içerisinde kayıklarla gezilecek bir hale getirmek istiyoruz’’ dedi.

Peyzaj çalışmalarının da hazır olduğunu belirten Başkan Dursun, oluşan göl alanının kenarları düzenlenerek yeşil alanlar, gezi parkurları oluşturacaklarını, tüm bunların yapılmasının ardından kötü koku ve sivrisinek gibi problemlerinde tamamen yok olacağını söyledi.

Valilik bünyesinde oluşturulan komisyon, saha incelemeleri yaparak süreci başlattı.