Nevşehir İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine bağlı   Kozaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde Genel Sekreter Uz. Dr. Muhammet Çömçe’nin katkıları ile  “Kozaklı FTR Hastanesi 15 Temmuz Şehitler Mescidi ”açılışı yapıldı.

Açılışa Kozaklı İlçe Kaymakamı Halil Dalak, Mali Hizmetler Başkanı Mustafa Güçlü, İlçe Müftüsü Rahmi Yiğit, Hastane Yöneticisi Vekili DT. Murat Alp, Hastane İdari ve Mali İşler Müdürü Metin Berk ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Erdal Yalçın‘ın katılımları ile hizmete açıldı.

Açılıştan önce konuşma yapan Kaymakam Dalak ifadelerinde “Böyle güzel bir mescidi hizmete sundukları için, Mescitte emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkürlerimi sunarım böyle güzel hizmetlerin devamını temenni ederim” diyerek sözlerini tamamladı.

Müteakibinde İlçe Müftüsü Yiğit’in 15 Temmuz Şehitleri ve geçmişten günümüze  tüm şehitlerimizin ruhları için dua okunduktan sonra Hastane mescidinin açılışı yapıldı.

Hastane Yönetimi “15 Temmuz gecesi ülkemizin birlik ve bütünlüğüne, milletimizin hürriyet, irade ve bekasına yönelik ihaneti püskürtmek için hiç tereddüt etmeden tankların önüne yatan, silahlara meydan okuyan, bedenlerini bu vatan için siper eden, canlarını din-ü devlet, mülk-ü millet, istiklal ve istikbalimiz için feda eden ve şehadet mertebesine ulaşan aziz şehitlerimizin Her birine rahmet ve minnet borçlu olduğumuz mübarek şehitlerimizin anısını yaşatmak ve unutturmamak için mescidimizin ismini “Kozaklı FTR Hastanesi 15 Temmuz Şehitler Mescidi ”olarak seçtiklerini ifade ettiler.