İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Güney Kore Gyeongsangbuk-do Eyalet Valisi arasında 17 Ocak 2013 tarihinde imzalanan Expo Eylem planı kapsamında düzenlenen kültür yolcuları Ürgüp’e geldi.

Misafir heyeti, Tarih boyunca İpek yolundan geçen yolcuların uğrak yeri olan Ürgüp Sarıhan kervansarayda Ürgüp Kaymakamı Tuğba Yılmaz ve Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız karşıladı.

Gyeongju’dan 21 Mart tarihinde yola çıkan kervan, Çin, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan ve İran güzergâhlarından geçerek, Ağrı’nın Doğubayazıt Gürbulak Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yaptı.

Erzurum’dan Ürgüp’e gelen karavanlara İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Abdurrahman Şen ve Kültür Müdürü Şevket Demirkaya eşlik etti. 31 Ağustos-22 Eylül 2013 tarihleri arasında seyahat edecek olan İpek Yolu Oto Karavanı kültür yolcuları Ürgüp’te gördükleri ilgiden oldukça memnun olduklarını ifade ettiler.

Sarıhan kervansarayda Türk ve Kore dostluğuna dair mesajların ardından sema gösterisini ilgiyle izleyen misafir heyet, Sarıhan çıkışında Osmanlı Şerbeti içti. Sarıhan’ın ardından 20 araçlık karavan konvoyu Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulunun USET uygulama otelinde öğle yemeği yedi.

21 Martta Kore’ den yola çıkan araçlar, ipek yolunu takip eden uzun bir yolculuktan sonra 31 Ağustos günü İstanbul’a ulaşacak. Belirlenen güzergâhlar üzerinde önemli merkezlerde konaklayan konvoy; Türkiye’ye girdikten sonra tarihi ve turistik mekânların tanıtımını yapan tura da katılıyor.

Ürgüp ve Kapadokya gezilerinde misafirlere Bölgenin profesyonel turist rehberlerinden Özay Onur eşlik ediyor.


Projenin sloganı:

İpek Yolu tıpkı göç gibi…

İpek Yolu; aşk-ı kervan…

Aşka giden sanata giden yolların taşıyıcısı…

Farklı kültürlerin, farklı dillerin, farklı dinlerin ortak yolu…

Bu seyri takip etmek isteyen tüm sanat yolcuları için bu renkli yolculukta İpek Yolu Oto Karavanı ile seyirdeyiz.

Farklılıkların muhteşem uyumu ve tüm güzellikler için tüm sanat yolcularını yolculuğumuza davet ediyoruz.


Faruk Özzengin