Nevşehir Belediyesi tarafından yayınlanan Nevşehir’in doğal, kültürel ve tarihsel değerlerinin ortaya konulduğu  ‘Geçmişten Geleceğe Nevşehir Kültür ve Tarih Araştırmaları Dergisi’nin 19. Ve 20. sayısı birlikte okuyucularla buluşacak.

Türkiye’de yerel yönetimler arasında yayınlanan en uzun süreli yayın organları arasında da yerini alan  ‘Geçmişten Geleceğe Nevşehir Kültür ve Tarih Araştırmaları Dergisi’nin 19. Sayısı Özel  bir sayı olarak basılırken, 20. Sayısı ile birlikte okuyucuya ulaştırılacak.

 69. sayfalık ‘Geçmişten Geleceğe Nevşehir Kültür ve Tarih Araştırmaları Dergisi’nin 19. Sayısında bu bölümünde Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in sunuş yazısının yanı sıra,  Nevşehir’in Coğrafyası ,Nevşehir’de tarih öncesi ve tarihsel dönemler, M.Ö. 2000’ de Binde Bölgenin tarihi, M.Ö. 1000’ de Nevşehir, Geç Demir Çağı’nda Kapadokya Bölgesi, Hellenistik Dönem, ve Roma Dönemi konuları ele alınıyor.

‘Geçmişten Geleceğe Nevşehir Kültür ve Tarih Araştırmaları Dergisi’nin 97 sayfalık  20. sayısında da   Belediye Başkanı Hasan Ünver’in sunuşunun ardından Dr. Rasim Deniz “Muharrem Ayı’nda vuku bulan olaylar ve Âşık Kânî ve Âşık Sâmî’nin Mersiyeleri’,  Emekli öğretmen ve Araştırmacı -Yazar Mustafa Kaya Nevşehirli Şairler İzzet Çetin, İbrahim Çerçi ‘ ve ‘Kapadokya Mimarisinde kullanılmış Simgeler-  4’,  Eric Gıllı  ‘Hidrolojik Bir Soruya Trogloditik Bir Cevap :Kızılırmak Nehrinin Yeraltı Derivasyonu(Sarıhıdır-Türkiye) , Gazi Baran ‘Nevşehir İli Nüfusu ve Nüfusun Eğitim Durumu(Son 25 yılda değişenler), Uzman Dr. Abdullah Turcen Gürbüz,  “İsa Coşkuner Bey’in Nevşehir Kuva-yı Milliye Hareketi ile İlgili Derleme Çalışması ve ‘Mum Işığında Hep Vatan İzin’ İsimli Tiyatro Eseri’, Turan Göktan ‘Bir Belge’, Emekli Öğretmen Araştırmacı-Yazar Mustafa Dinleyen  ‘Nevşehir’in Doğa Dostu Avcıları “, Ahmet Kutlar ‘Bir anı bir Lakap’, Şair İbrahim Çerçi ve Emekli öğretmen araştırmacı yazar Mustafa Kaya ‘ Nevşehir Hanları”,  Mevlüt Tuncel  ‘Nevşehir’imizde iz bırakanlardan Şura-yı Devlet (Danıştay) Başkanı İsmail Hakkı Göreli’, Araştırmacı yazar Bahadır Dedeoğlu ‘Göçlerin Neden ve sonuçları’ ve Meral  İnce’ de yayınlarda Kapadokya isimli makaleleri yer alıyor.

Halen baskı aşamasında bulunan ‘Geçmişten Geleceğe Nevşehir Kültür ve Tarih Araştırmaları Dergisi’nin 19. Özel ve 20. Sayıları, önümüzdeki günlerde okuyucularla buluşacak.