Kapadokya bölgesinin korunması ve geliştirilmesi yönünde bir süre önce  başlatılan Kapadokya Alan Yönetimi Sistemi’nin oluşturulmasına yönelik olarak temas ve incelemelerde bulunmak üzere Nevşehir’e gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, program kapsamında Ürgüp, Ortahisar ve Uçhisar'dan sonra Göreme Açık Hava Müzesini ziyaret etti. 

Bakan Ersoy açıklamasında; "Bu hafta sonu inceleme ve değerlendirmelerde bulunmak üzere geldiğim turizmimizin gözbebeği Kapadokya'da çiceklerle, hediyelerle karşılandık. Benim de ülkemizin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgemize hediyelerim, çok güzel haberlerim olacak." dedi.

TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz," Ürgüp'ten sonra Ortahisar’dayız. Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Ersoy  ile doğal güzelliklerimizi ve kültür miraslarımızı adım adım ziyaret ediyoruz.  Hemşerilerimizle de hasbihal etmeye devam çünkü Sevdamız Nevşehir" dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, "Şimdi de Göreme Açık Hava Müzemizi ziyaret ediyoruz. “Her adımda doğa ve kültür harikasının bir yenisini TC. Kultur Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Ersoy ile yeniden keşfediyoruz. Kapadokya alan yönetiminin önemini daha iyi anlatabiliyoruz. Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki Türkiye’nin dünyaya açılan penceresi Kapadokya’dır.” dedi.

Göreme Açık Hava Müzesi ziyaretinde Bakan Ersoy’a Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Yücel Menekşe, İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, Nevşehir Müze Müdürü Murat Gülyaz ve Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil’de eşlik etti.