Kurban Bayramı tatili belli oldu...Kurban Bayramı'na sayılı günler kala herkesin aklında aynı soru var. Kurban Bayramı ne zaman ve Kurban Bayramı tatili kaç gün? İşte herkesin merak ettiği sorunun cevabı; 

Maalesef bu yıl Kurban bayramında 9 günlük uzun bir tatil yok.Kurban Bayramı'na çok az kaldı. Bayram ve tatil heyecanı şimdiden başladı. İşte herkesin merak ettiği sorunun cevabı:

4 Ekim Cumartesi, bayramın ilk günü kutlanacak. Kurban Bayramı öncesinde çalışan kesim, kaç gün tatil yapacağını merak ediyor.

Kamu sektörüne mensup çalışanlar için Kurban Bayramı tatili arefe günü olan 3 Ekim Cuma gününden itibaren başlayacak.

Özel sektörde ise durum biraz daha karışık. Kurban Bayramı tatili, genel itibariyle Cumartesi gününden itibaren başlayacak.

Her ne kadar Kurban Bayramı arefesinin Cuma gününe denk gelse de tam gün tatil yok. Cuma günü öğleden sonra tatil başlıyor. Kurban bayramı tatili 3 Ekim Cuma günü  öğleden sonra başlıyor  ve 4 gün sürecek kurban bayramı 7 Ekim Salı gecesi sona eriyor. Buna göre öğrenciler okullarına, memur ve öğretmenler de işlerine 8 Ekim Çarşamba günü başlayacaklar.  

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

3 Ekim Cuma - Kurban Bayramı arefesi

4 Ekim Cumartesi - 1. gün

5 Ekim Pazar- 2. gün

6 Ekim Pazartesi - 3. gün

7 Ekim Salı - 4. gün 

Önümüzdeki bu kurban bayramı vatandaşların “kurban keseyim derken” çeşitli kazalara yol açmamalarını, hayvanlara buğzetmemelerini ve gerekli tedbirleri alarak kurbanlıklarını sorunsuz bir şekilde kesmelerini temin ediyoruz.