NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de yıllardır engelli vatandaşların topluma kazandırılması, iş istihdamına kavuşmaları amacıyla çeşitli kurslar düzenleyen Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Rapido Kursu açacak.

Görme engelliler dışında, işitme, fiziksel özürlü engellilerin katılabilecekleri Rapido kursunun Ağustos ayının ilk günlerinden itibaren faaliyetine başlayacağı ve 7 ay süreyle kursun süreceği belirtildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Başkanı Erol Mutlu, Nevşehir’de yıllardır engellilerin topluma kazandırılması, sosyal ve kültürel bir çevre edinmesinin yanında iş istihdamı elde edebilmesine yönelik yapılan çalışmaların 2014 Yılının ikinci altı aylık bölümünde de süreceğini dile getirdi.

Bu amaçla Ağustos ayının ilk günlerinden itibaren faaliyete geçecek olan Rapido Kursunun 7 ay süreceğini, 10 kursiyerin bu kursta rapido işlemeciliğini öğreneceğini dile getiren Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Başkanı Erol Mutlu, yeni dönem kursun öğretmenliğini geçtiğimiz günlerde Ak Parti Kadın Kolları Başkanlığından istifa eden Ayşe Hamleci’nin yapacağını söyledi.