Tekeli, Nevşehir Adliye Sarayında gazetecilere yaptığı açıklamada, Kırca'nın konuşmasında hükümeti hedef göstererek halkı ayaklanmaya teşvik ettiğini düşündüğünü, bu nedenle de suç duyurusunda bulunmaya karar verdiğini söyledi.
Kırca'nın, Londra'da yaptığı konuşmanın yer aldığı kayıtlarda suç niteliği taşıyan sözler bulunduğunu ileri süren Tekeli, "Vatandaşlık görevimi yerine getirmek için adliyeye suç duyurusunda bulunmaya geldim. Aslında bu görevin savcılara ait olduğunu düşünüyorum. Savcıların internette görüntüleri seyrederek resen kovuşturma işlemlerine başlaması gerekirdi. Ben, vatandaş olarak bu hususu ciddiye aldım, seyrettiğim video kayıtlarından dehşete kapıldım. Bu nedenle Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmak üzere geldim" diye konuştu.

Kırca'nın konuşmasını izlediğinde dehşete düştüğünü kaydeden Tekeli, şöyle devam etti: 

"İnternette 2 gün önce seyrettim. Dün akşam da haberlerde izleyince 17 yaşındaki oğlum, bana aynen şunları söyledi. 'Baba, bu amca komedyenlik yapmıyor mu?' Ben de 'evet' deyince, 'Türkiye'de savaş mı oluyor, bu nasıl bir konuşma? deyince suç duyurusunda bulunmaya karar verdim. Herkes demokratik haklarını ifade etme özgürlüğüne sahiptir. Bu, demokrasinin çizdiği sınırlar içinde olmalıdır. Ben çok farklı izlenimler edindim. Türk vatandaşı olarak suç duyurusunda bulunmaya karar verdim. Ben, bu cümleleri şöyle algılıyorum.

Gezi Parkı olaylarından sonra hükümete karşı cephe oluşturulmuş. Burada da direkt hükümet hedef gösterilmiş. İnsanları tahrik ederek, ayaklanmaya teşvik ederek, demokratik hükümlerle seçilmiş hükümete karşı böyle tavırlar takınması, demokrasiye ve meşru seçilmiş hükümete karşı çok büyük bir haksızlıktır."

Açıklamaların ardından Tekeli, Kırca hakkında suç duyurusunda bulunduğu dilekçeyi Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığına verdi