NEVŞEHİR(MHA) Günümüz koşullarında son demlerini yaşayan Terzilik sanatı bugünlerde mağazaların ufak çaplı işleri ile ayakta kalabiliyor.

Nevşehir Terziler, Konfeksiyoncular, Manifaturacılar, Perdeciler Odası Başkanı Habil Polatel, Türkiye genelinde olduğu gibi Nevşehir’de de terzilerin büyük bir bölümünün mağazaların ufak çaplı da olsa işlerini yaparak ayakta kalabildiklerini söyledi.

Terzilerin büyük bir bölümünün mağazalardan aldıkları paça yapma, daraltma, genişletme gibi işlerle ayakta kalabildiklerini belirten Nevşehir Terziler, Konfeksiyoncular, Manifaturacılar, Perdeciler Odası Başkanı Habil Polatel, “Hazır giyim sektörünün ülkemizde her geçen gün daha fazla rağbet görmesi terzilerimizi her geçen daha fazla sıkıntıya sokmayı sürdürüyor. Mağazaların verdiği ufak çarlı da olsa işleri yaparak ayakta durabilen terzi esnafımız piyasadan gelen yine küçük çaplı işlerle ancak çarkını döndürebiliyor. Şu an ilimizde bu mesleği yapanların ün küçüğü 45 yaşında. Mesleğimizde çırak ve kalfa yetişmediği içinde mesleğimizin son demlerini yaşadığını söylemek güç olmaz. Örneğin ben bu işte 4 yıl daha kendime ömür biçiyorum” dedi.